Meidän tyttöjen kahden yön passinhakureissu Vancouverissa meni aivan liian nopeasti! Palataan kuitenkin hetkeksi vielä tämän kauniin kaupungin tunnelmiin, jossa ehdimme kuitenkin syödä hyvin, juoda liikaa viiniä, kävellä jalkamme puhki, etsiä taksia, sekä nähdä puiston, että sataman. Hakemamme passi saatiin myös onnistuneesti tilattua Suomen suurlähetystöstä Calgaryyn.

Tässä siis ensikertalaisen lyhyen ajan huomioita Vancouverista;

* Kanadan sisällä lentäminen kävi ihanan helposti. Ei ainaisia passintarkastus kuulusteluja, vaan suoraan turvatarkastuksesta koneeseen ja ulos.

* Menolentomme vuorten yli Kelownan kautta, sai meidät kaikki liimautumaan nenä kiinni lentokoneen ikkunaan.

* Hotels.comin salaisista hinnoista löydetty asunto keskellä keskustaa osoittautui loistovalinnaksi. Kaikki mihin suuntasimme olivat melkeinpä kävelymatkan päässä. Starbucks ja viinikauppa ovemme edessä olivat myös kovin kätevät. Tämän valoisan ja ison asunnon sai samalla hinnalla kuin viereisistä halpaketjuhotelleista yhden pimeän huoneen.

* Vancouverin kaduilla tallustaessa oltiin jo ihan suurkaupungin tunnelmissa. Välillä meille tuli ympärillä olevista asioista viboja New Yorkista ja välillä kadut näyttivät samoilta kuin olisi tallannut San Franciscossa.

* Laitapuolen kulkioita näkyi katukuvassa enemmän kuin Calgaryssa. Jotkut heistä nukkuivat kaduilla.

* Uberiä ei ollut (kuulema tulee vuoden lopulla) ja taksia yritettiin saada kaduilta ihan turhaan. Ne sattuivat olemaan aina viittoilessamme yksisuuntaistan katujen kaukaisimmilla kaistoilla. Kävelyä tuli sitten harrastettua paljon.

* Yöelämä -sitä samaa mitä Calgaryssakin.

* Seuraavan aamun kirpeä ilma piristi kummasti Stanley Parkissa. Mietimme kuinka tässä keskustan valtavassa puistossa olisikin mukava lenkkeillä. Rahtilaivasatama ja pilvet vain vähän häiritsivät meidän merimaisemaa. Ihanaa oli kuitenkin olla meren äärellä ja kuunnella laineiden liplatusta. Voi kuinka on ollut merta ikävä!

* Valtavat puut tekivät myös vaikutuksen. Kotona tosin huomasin kuinka huono matkakuvaaja olenkaan. Muistikortilla vain kuvia puusta, jonka koloon olimme kaikki vuoron perään ängenneet.

* Puiston jälkeen Suomen suurlähetystössä totesimme, että passi maksaa 200 cad ja mukana olisi pitänyt olla käteistä sekä tietynlainen kirjekuori. Jarnan jäädessä ottamaan valokuvia ja sormenjälkiä, kävimme Saaran kanssa metsästämässä puuttuvia asioita. Suomen passiasioita hoiti siellä yksi vapaahtoinen työntekijä, joka otti kuulema kaikki tarvittavat tarvikkeet esiin matkalaukusta.

* Keskustan kalaravintolassa oli pariisilainen tunnelma ja kala-annoksemme freessejä kuin juuri merestä poimittuja.

* Iltapäivästä kun alkoi sataa, ottivat kaikki vastaantulijat tottuneesti kassista sateenvarjonsa esille. Vancouverissa sataa kuulema aina.

* Kaikki lempivaateliikkeeni olivat nätisti rivissä isolla kävelykadulla. Muutamassa liikkeessä vain vähän piipahtaneena huomasin palvelun olevan yhtä iloista kuin Calgaryssakin. Kaikkialla toivotettiin meidät myös tervetulleeksi Vancouveriin.

* Viimeisenä päivänämme ilma oli lämmin ja kaunis. Tuttavamme vinkistä lähdimme Granville Islandiin, joka osoittautui tunnelmalliseksi satamaksi pienineen putiikkeineen, ruokamarketteineen ja ravintoloineen. Satamaravintolassa syötiin ehkä maailman parasta kalaa ja juotiin paikallisia viinejä. Tästä oli sitten mukava lähteä iloisissa tunnelmissa kohti kotia. Vancouver, toivottavasti näemme vielä joskus!

 

Love Oona

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.