Muutama päivä on ollut sellainen raivo päällä, että teen itseni lisäksi kohta hulluksi kaikki muutkin lähipiiristäni. Koska en voi kadota autiolle saarelle elämään kiukkuni kanssa yksin, olen hengitellyt syvään tai poistunut paikalta silloin, kun tekisi mieli vain polkea jalkaa ja kiukutella kuin pahempikin uhmaikäinen lapsi. Tämä on jo noloa!

Töihin on kuitenkin mentävä, vaikka haluaisin vain kellua jossain uima-altaassa, kuulematta ja näkemättä mitään. Toinen hyvä vaihtoehto olisi olla yksin kotona peiton alla tai dynaamisessa hot flow- joogassa, jossa hien valuessa saisi edes hetkellisen endorfiinien tuottaman hyvänolontunteen.

Ärsytys tuntuu kasvavan päivä päivältä lumipallo efektin lailla lopulliseen räjähdyspisteeseen, jossa joka ikinen pieni ja mitätön asia saa keittämään yli.

Asiat, jotka ärsyttävät enemmän kuin pitäisi

♡ Kahvimaito on loppu. Klassikko!

♡ Kanadalaisten valtava kanisterimaito, josta läikkyy kaataessa aina yli.

♡ Hitaasti ajavat tai kävelevät ihmiset, jotka tukkivat tien niin, ettei niiden ohi pääse.

♡ Kovaääniset moottoripyörät. Yleensä ajavat ohitsesi silloin kun puhut puhelimessa.

♡ Kun poikaystävä laittaa viestiä, että voitko tuoda sitä sun tätä, töiden jälkeen matkan varrelta olevista kaupoista. Mikään ei ole niin ärsyttävää, kun väsyneenä pysähdellä pyörän kanssa, sählätä lukon kanssa, sekä loppumatka yrittää tasapainotella kotiin, kun koko pyörä on täynnä tavaraa.  

♡ Koirankakkakyttääjät. Oma ihmislajinsa, jotka tulevat kuin näkijänä paikalle silloin, kun olet unohtanut pussin kotiin. Voi sitä vihan määrää minkä heiltä saat, jos siinä pussittomassa tilanteessa et pysty keräämään sitä kakkaa (tällä kertaa löysää) aidan takaa ojasta, vaikka muuten olisit sen kyllä tehnyt. -Sain ihan hirveät huudot ohi ajavalta autoilijalta, joka pysähtyi tien varteen tsekkaamaan keräänkö kakat!?

♡ Joka aamuinen kiire. 

♡ Kun huomaat nukkumaan mentäessä, että pyykit ovat vielä tyhjentämättä koneessa.

♡ Salasanan unohtaminen ja sen takaisin hankkiminen monien sähköpostiviestien ja vahvistuskoodien kautta.

♡ Verkostomarkkinointi.

♡ Huulitäytteet. 

♡ Jonottaminen. Ihan sama mihin.

♡ Ihmiset, jotka ottavat työasiat liian vakavasti.

♡ Ylipirteät ihmiset.

♡ Kun työelämässä keksitään jatkuvasti päivänselvistä asioista uutta koulutusta, päivitystä ja kokousta, joista ole kuitenkaan koskaan mitään hyötyä. Yksinkertaisista asioista tehdään hankalia kaikkineen sääntöineen ja ohjeineen, vaikkei niihin mitään sääntöjä edes tarvita. Hyväksi todettuja asioita lähdetään muuttamaan, vain koska jonkun pitää saada taas päteä jossakin asiassa. 

♡ Hypetetyt ja pinnalla olevat asiat, joita kaikki hehkuttavat hetken kilpaa. Esimerkkeinä: A star is born -leffa, jonka ylihypetyksestä tuli vain vastareaktio. Mielestäni se oli vielä niin hollywoodimaisen epäaito, etten päässyt siihen ollenkaan mukaan. Lähinnä odotin koska se loppuu. Toinen oli Yonger -sarja. Niin teennäinen, etten pystynyt katsomaan muutamaa jaksoa pidemmälle.

Sitten tulee mieleen kaikki ylikalliit, halpatuotannolla tehnyt merkkilaukut ja kengät. En ymmärrä miksi joku haluaa tuhlata niihin niin paljon rahaa?

♡ Menkkaturvotus.

♡ Mikä tahansa elektroniikka laite, joka ei toimi.

♡ Tietokoneen muistin täyttyminen ja sen lopullinen tukkeutuminen raw-kuvien ansiosta. Kuusi vuotta vanha MacBook Airini tosin heräsi kuin uutena henkiin, kun palautin sen tehdasasetuksiin. Ihan valtava ero entiseen!

♡ Kovat äänet. Tv:n huudattaminen ja musiikin kuunteleminen autossa volyymit täysillä. Tuntuu, että pää räjähtää.

90-lukua imitoiva muoti.

♡ Menestyneet ihmiset, jotka väittävät, että kaikki pystyisivät samaan, jos vain vähän yrittäisivät.

♡ Itseriittoiset ja pätevät ihmiset.

♡ Kengät jalassa sisällä hengaaminen. Leee! 

♡ Kun joku änkee joogasalissa mattonsa kanssa ihan iholle kiinni, vaikka muualla olisi enemmän tilaa.

Minä itse. Ja ihan kaikista eniten.

Kohtalotovereita?

Anteeksi lähipiirilleni.

Love Oona

9 kommentti

 1. Oona <3

  Aika monta kohtaa voisin kyllä noista itsekin ruksia, vaikka eivät ne "aktiivisesti" ärsytäkkään.

  Mene joogaan ja hengittele, pus!

  1. Hahha ihana viesti ❤️

   Tulin juuri joogasta, joka helpotti vähän! 🙏🏻

   Voi kun pääsisi nyt meidän back in the day tyttöjen reissulle. Se olis ihanaa! Ikävä!

 2. Minuakin ärsytti ennen ihan kestona suurinpiirtein kaikki, eniten minä itse, mutta vuosien terapian jälkeen, parin burnoutin, sairastumisen ja nyt uuden alan opiskelun aloittaneena, ärsyttää ehkä vain noin puolet noista ja usein ärsytys menee nopeasti ohi. Olen erityisherkkä ekstrovertti, sinä ehkä jopa introvertti, erityisherkäksi en uskalla sanoa, kun en tunne sinua, mutta kiire, melu, erilaiset ärsykkeet (some, elektroniikka jne.) laittavat kehon jatkuvaan stressitilaan, joka aihettaa mm. kestoärsytystä. Jaksaakseni tässä ”menestyjien”, ”pärjääjien”, 4 tunnin unilla selviävien (not me, vähintään 8 h vaaditaan..) jne. maailmassa pitää uskaltaa elää omankaltaista elämää ja hidastaa tahtia vaikka se tahti sykkisi eri tahtiin kuin muiden elämä. Onneksi ne hetkittäin sykkii samaan tahtiin niin ei aivan jää ulkopuolelle tästä maailmasta! Älä vertaa omaa elämääsi muiden, se on arvokasta juuri sellaisenaan! Ihanaa kesää sinne Kanadaan! 😀

  1. Hei Merja, täällä ollaan. Oon lukenut sun kommentin monta kertaa, vaikka vastauksessani taas kesti! :/
   Olet ihan oikeassa! Oon miettinyt omaavani paljonkin erityisherkän ja introverttin piirteitä. Pitäisi lukea niistä enemmän, sillä ehkä se se voisi auttaa vähän ymmärtämään joitakin omia tuntemuksia. Kestoärsytys on nyt todellakin menossa ja ei oikein muutenkaan mikään kiinnosta. Muut jyrää vierestä kunnianhimolla eteenpäin, kun itse haluaisin vain kadota johonkin maan alle.
   Viestisi sai ajattelemaan paljonkin asioita. Kiitos siitä ja vertaistuesta! <3

 3. Jos kiinnostaa lukea jotain tavallaan aiheeseen liittyvää niin Kati Reijosen: Lyhyt matka perille- kirjaa voin suositella. Ei ole sellanen tyypillinen self-help-opas, missä kerrotaan et näin muutat elämäsi ja tulet onnelliseksi loppuelämäksesi vaan hyvin realistinen kuvaus yhden ihmisen oivalluksista elämästä, hukkaan joutumisesta, yrjön vierailuista jne. Katin ajatuksia voi lukea myös netistä, googlaa! 🙂 Kiva jos kommenttini sai ajattelemaan asioita, se on tavallaan kamalan ”vaarallista”, koska ajattelussa itää muutoksen siemen ja se muutoksen tie voi olla samaanaikaan toivottu, mutta niin vaikea ja pelottava. Tiedän, koska sillä tiellä ollaan! <3

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.