MIELEN PÄÄLLÄ

marraskuu 8, 2018 in LIVING ABROAD, PERSONAL - 12 Comments

MIELEN PÄÄLLÄ

marraskuu 8, 2018 in LIVING ABROAD, PERSONAL - 12 Comments >/div>

 

 

Olen tuijottanut liian monta kertaa blogialustani tyhjää ruutua tai keskeneräisiä luonnoksiani, jotka eivät ole saaneet tulta allensa, että ajattelin tulla nyt vain kirjoittamaan mitä mieleeni juolahtaa. Sormet ristiin, että tästä avautuisi mun ”writer´s block”, joka on ollut jo pitkään päällä. En jaksa enää lyödä päätäni seinään ja turhautua joka ilta kun avaan töiden jälkeen koneen. Itsekrittisyys on huipussaan.

 

Mielen päällä sunnuntai iltana

 

IPCC:n raportin myötä kaikki ilmastonmuutos asiat. Vaikka olen jo tapailemani miehen (Leen) myötä tehnyt paljon muutoksia arkeeni (lihansyönti loppunut melkein kokonaan, kierrätys, ostoskäyttäytyminen yms.) on Suomesta kantautuneet uutiset tuoneet lisää puhtia. Haluan tehdä voitavani, vaikka sillä ei olisikaan enää mitään merkitystä. Ainakin voidaan yrittää!

IPCC raportista ei olla täällä kuultu muuten sanaakaan. Ei uutisissa tai sosiaalisessa mediassa. Suomen toiminta on ollut mielestäni esimerkillistä! -Niin myös Leen mielestä, joka on stressannut ilmastonmuutosta vuosia. Hän onkin ollut ihan raivoissaan siitä, että Kanadassa ei olla reagoitu asiaan mitenkään. 

 

 

Muihin aiheisiin:

 

Marihuana on laillistettu Kanadassa. En ole huomannut muutosta sen pahemmin, sillä sitä polteltiin täällä ennenkin jo aika rennosti. Nyt pilveä voi kuitenkin tilata ihan laillisesti ja poltella esim. poliisi auton vieressä, samalla kun juttelee ikkunasta siellä istuville poliiseille. Huomasin tämän koomisen episodin kun vein koiraa ulos. 

 

Calgaryyn on avattu uusi kirjasto. Eilen kirjastoa kävi katsastamassa 22.000 ihmistä, kertoi ovella seisova järjestysmies, samalla kun astuttiin väkitungoksen sekaan. Portaisiin piti jonottaa, että pääsi eri kerroksiin. Kirjasto oli valtava ja ihan magee. Mieleeni tuli skandinavialainen arkkitehtuuri. Lainattiin yksi kirja: Dan Wellsin MR Monster, joka on jatkoa ensimmäiselle osalle: I am not a serial killer. Tällä hetkellä menossa tyttömäisempää lukemista: Paula Hawkins Girl on the train.

 

Muutama päivä sitten saapui katukuvaan myös puoli elektroniset kaupunkipyörät (outo ajankohta lanseeraukselle -marraskuun alku). Olen kuitenkin ollut ihan innoissani uusista pyöristä ja menimmekin testailemaan niitä eilen sateesta huolimatta. Varmaan jokainen vastaantulija kyseli pysähtyessämme pyöristä, miten ne toimii ym. Tämä on tosiaan ihan uusi juttu täällä.

 

Töissä on ollut hiljaisempaa, kun koko katu on vedetty edestämme auki ja valtava työmaa on verottanut asiakkaita. Kun ei ole mitään tekemistä, aika tuntuu madaltelevan. Olenkin sitten ottanut tehtäväkseni kirjoittaa aina paperille monta tuntia meillä on vielä jäljellä. Tein samaa Suomessa toimistohommissa. Työkaverini vihasivat sitä.

 

Kuinka ihanaa, kun muuttoasiat ovat done. Päätin irtisanoa asuntoni kuukautta aikaisemmin vuoden sopimuksestani. Tämä sopi landlordille, sillä ehdolla, että löytäisin itse sinne vuokralaisen. Nopealla aikataululla (näytöt, tavaroiden roudaaminen ja myyminen) stressasi. Muutin Leelle viereiselle kadulle. Tuntui turhalta maksaa vuokraa asunnosta, jossa en ollut lähestulkoon ollenkaan. Plus täällä on vaatehuone ja samantapainen suihku mihin olen Suomessa tottunut (sen saa käteen ja vettä tulee paineella, eikä tiputtaen).

 

 

 

 

 

Sarjat. Mitä sitä katsoisi seuraavaksi? Kiitos Sandra, kun laitoit kommenttia Marcella -sarjasta. Se oli loistava! Tämän jälkeen katsottiin Bloodline. Sekin oli hyvä!

 

Tuleva Meksikon matka. Kuukauden päästä lähdetään Leen vanhempien kanssa pelastamaan Meksikosta koiria, joille on järjestetty kodit jo valmiiksi Calgarysta, sekä Vancouverista. Mielenkiintoinen reissu tulossa, en malta odottaa.

 

 

Tulevia postauksia (jos ne näkevät ikinä päivänvaloa luonnoksistani);

 

° 10 havaintoa Los Angelesta – Puhelimeni muistiinpanoissa lukee: Jarna heräsi aseen laukaukseen. Kirjoita: Valitkaa Airbnb asunnon sijainti tarkasti.

° Pikkukylät Albertassa. Kierreltiin kesällä lähiseudun kyliä, jotka vaikuttivat mielenkiintoisilta. -Tästä on jo kyllä aikaa ja kuvat ovat kesältä. Boring.

° 33 kysymystä – Tosin olen aika huono vastaamaan kysymyksiin.

° 33 kysymystä -mies vastaa – Tämä on helppo! Laitan Leen vastaamaan.

 

Onko mitään, mistä te haluaisitte kuulla? Ideoita kaivataan. Yritän katkaista on/off postaustahtini.

 

 

Love Oona

12 Comments

 • Janina marraskuu 9, 2018 at 9:05 am

  Kiva kun kirjoitit pitkästä aikaa 🙂 ja tulevia postauksia odotellessa, julkaise ihmeessä mua ainakin kiinnostaa! Voisitko joskus kirjotella vaikka käyttämästäsi kosmetiikasta kanssa ja en tiedä Ootko jouluihmisiä mutta jotkut joululahjavinkit kiinnostais kanssa (ehkä vähän vielä liian aikasta :D).

  • Oona marraskuu 11, 2018 at 3:12 am

   Moikka Janina! Jee tosi kiva kuulla, että postauksia odotellaan! Yritän alkaa taas kirjoittamaan säännöllisemmin.

   Kiitos myös postausideoista. Aloin heti miettimään kosmetiikka aiheista postausta. 🙂 Eikä jouluaiheetkaan oo enää niin kaukana -sään perusteella tääl ainakin tuntuu, et olis jo joulu + kuunnellaan töissä jo joulumusiikkia! 🙂

   Vaikka luokittelen itseni maailman surkeimmaksi lahjojen ostajaksi (miten se voi olla aina niin vaikeeta keksiä jotain kivaa?), mut katotaan jos tänä jouluna menis vähän paremmin, niin vois jakaakin vinkkejä 😀

   Mukavaa joulun odotusta sinne! 💕🎄

 • Milla marraskuu 10, 2018 at 11:22 am

  Mukava oli lukea tätä postausta, tsemppiä sinne writers blockin selättämiseen! 😊🤗 Upeita kuvia tässä postauksessa.

  • Oona marraskuu 11, 2018 at 4:51 am

   Voi kiitos Milla ja kiva kun tulit kommentoimaan! 💕
   Tuntuu, että se ensimmäinen postaus on aina kaikista hankalin pienen tauon jälkeen, mutta toivottavasti se tästä taas lähtis.. 💃☺️

 • Jenni marraskuu 10, 2018 at 7:05 pm

  Ei väliä mitä korjoitat, pääasia että kuulee kuulumisia 😘

  • Oona marraskuu 11, 2018 at 10:09 pm

   Kiva kuulla! ❤️ Odotan jo, et tuutte käymään! 😄

 • Aura marraskuu 10, 2018 at 9:41 pm

  Kiva kuulla kuulumisia, ja tulevat blogiaiheet kuulostaa hyvältä ❤️ plus ihanan kuulonen tuo ympäristön/eläinten pelastaja Lee 😍😍

  • Oona marraskuu 11, 2018 at 10:11 pm

   Haha ihana. Tulipas hyvä mieli tästä❤️☺️

 • Sari marraskuu 11, 2018 at 8:31 am

  Toivon pikaista postausta aiheesta. 33 kysymystä, mies vastaa 🙂

  • Oona marraskuu 11, 2018 at 10:15 pm

   Tulossa on! Kuhan saan vaan Leen vastailee 😄

 • Smurfina marraskuu 14, 2018 at 5:07 pm

  Tää oli just hyvä; joskus random-jutut riittää vallan mainiosti. Ei aina tarvi olla niin artikkelimaista:)

  • Oona marraskuu 17, 2018 at 1:06 am

   Kiitos kun kommentoit. Tuli hyvä mieli 💕 Kiva kuulla, et randon jututkin käy. Täytyy muistaa tää, kun iskee taas pahin itsekriittisyys päälle! ☺️

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  ×