Urbaanilegenda kertoo pupu miehestä, joka asuu meidän viereisen Lindsay Park -nimisen puiston lähettyvillä. Miehellä oli 40 (?!) lemmikkipupua, jotka asuivat hänen kellarikerroksessaan. Eräänä päivänä hänen taloonsa murtauduttiin. Murtovaras oli pelästynyt pupu laumaa ja juossut saman tien pois jättäen oven auki. Miehen tullessa kotiin oli hänen pupunsa karanneet. Sittemmin he ovat asustelleet Lindsay Parkissa ja lisääntyneet sadoiksi, ellei jopa tuhansiksi pupuiksi..

Tarinan kuulin pupupuistossa sijaitsevasta liikuntakeskuksesta, kun olin hakemassa sinne jäsenyyttä. Tämä 5 min kävelymatkan päässä oleva liikuntakeskus on muuten ihan mahtava! Sieltä löytyy kaikki mahdollinen. Olen käynyt jo uimassa, salilla, bodypumpissa, pilateksessa, yogassa, hot yogassa ja pelannut sulkkista, hintaa 58 cad/kk, eli noin 38,50 euroa.

Onko pupumies tarina sitten totta tai ei, niin lemmikkieläinten jälkeläisiä puput ainakin ovat, kertoo netistä lukemani artikkeli. Ihmiset ovat hylänneet kotieläimensä huomattuaan kuinka paljon hormonien valloissa, eli tietyssä iässä olevat puput vaativatkin työtä. Ulkona he ovat sitten lisääntyneet minkä kerkeävät, jonka takia tilanne on nyt tämä.

Calgaryssa ei ole sentään tarvittu tehdä vielä mitään toimenpiteitä asialle, niin kuin Canmoressa, jossa tehtiin sterilisaatioita pupuille, estääkseen niiden lisääntymisen. Toimenpiteet verottivat kaupungilta satojen tuhansien kulut.

Jos lemmikkieläimiä jättää heitteille, siitä napsahtaa 100-10.000 dollarin sakot. Hyvä niin!!

Törmään pupuihin joka päivä puistossa. Lämpimillä säillä niitä näkyy kaikkialla, mutta nyt kovimmilla pakkasilla he ovat hakeutuneet liikuntakeskuksen kulmille, kaivaen koloja rakennuksen alle suojaan. Kun menimme porkkanapussimme kanssa lähettyville, he juoksivat heti luoksemme. Puput ovat todella kesyjä ja aivan ihania! Haluaisin ottaa ne kaikki kotiini suojaan tulevilta pakkasilta!

Love Oona

3 kommentti

 1. Oh dear god, haluaisin kyllä vierailla tuolla pupupuistossa! Rakastan pupuja, toki mietin että pärjäävätkö ne Kanadan ilmastossa vai kuoleeko niitä kylmyyteen 🙁
  Mukavaa kuitenkin lukea Kanadan elämästäsi, tosi kiva kun kirjoittelet.

  Tämä voi olla liian henkilökohtainen kysymys ja ymmärrän jos et halua vastata; lueskelin kun kirjoittelit mahdollisuudesta tehdä töitä Kanadassa, ja muistaakseni jouduit oleskeluluvan ja työluvan kanssa todistamaan seurustelusuhteenne ex-poikaystävän kanssa todelliseksi. Ei kai asiaan liity mitään ongelmia kun sitten kuitenkin erositte?
  Nämä on mielestäni mielenkiintoisia asioina kun nyt paljon Suomessa puhutaan ulkomaalaisten oikeudesta työskennellä Suomessa ja jossain yhteydessä luin kirjoituksen että Kanada on helpompi ja mamu-ystävällisempi kuin Suomi. Siksi lähinnä asia kiinnostaa!

  1. Hei Dipsi! Kiva kun laitoit kommenttia ja kiitos kauniista sanoista! 💗 Oon tosi pahoillani, et kesti vastata näin kauan! On ehkä ollut vähän lomalta paluu masennusta täällä havaittavissa :/
   Muuten Calgaryssa on kevättä ilmassa ja ihanan valoisaa iltaisin! Ja paljon lämpimämpää pupuille! 🥰 Olin itsekin huolissani miten ne pärjää kovat pakkaset! 😢

   Ei ole ollenkaan liian henkilökohtainen kysymys, pidän itsekin näitä mielenkiintoisina asioina ja haluan aina kuulla muiden ulkosuomalaisten kokemuksia muualta maailmalta. Kaikkialla vaikuttaa olevan niin eri säännöt! Tosiaan omaan eroaikaani nämä asiat mietitytti paljon ja pelottikin miten käy. Kuitenkin selvisi, että juuri ennen kun olin saanut pysyvän oleskeluluvan oli tullut lakimuutos tähän asiaan koskien. Se kumosi entisen kahden vuoden säännön -joka olisi pitänyt vähintään olla/asua yhdessä pysyvän oleskeluvan saamisen jälkeen. Ennen sitä ero olisi voinut viedä luvan olla maassa. Veikkaan muutokseen vaikuttaneen mm. Perheväkivalta ym. tapaukset, jolloin esim. nainen ei ole uskaltanut erota, ettei menetä oleskelulupaansa. Todella hyvä muutos! Itselleni ei siis tullut mitää ongelmia koska lakimuutos oli jo astunut voimaan.
   Olen lukenut myös Kanadan olevan hyvin mamu-ystävällinen ja olevan harvoja maita jotka hyväksyy mm. avopuolisot maahan, eli ei pakota menemään naimisiin saadakseen asua samassa maassa puolison kanssa! 🙌🏻❤️

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.