Roolisuoritukseni oli kävelyä kadulla, mutta se oli silti hurjan jännää!

Viime kesänä laitoin lukijani vinkistä (kiitos Saara!) sähköpostia Calgaryn background agenteille, että olisin kiinnostunut extraajan hommista tv-ohjelmissa/mainoksissa.

Muutaman sähköpostiviestittelyn jälkeen, minut oltiinkin jo yhtäkkiä buukattu;

”Maggie’s/Townfolk” – Oona Toivola – 12:30 PM” -kohtaukseen, Heartland nimiseen tv-sarjaan.

A P U A !


Valmistautuminen kuvauksiin

En tiennyt mitään kyseistä ohjelmasta, joten googletin;

Heartland on suosittu kanadalainen perhedraama, jota on näytetty vuodesta 2007 asti ja 119 eri maassa.

Mitä, minä täysin kokematon sinne?

Valmistauduin myös kuvauksiin katsomalla pätkiä Heartlandin jaksoista, kiinnittäen erityistä huomioita taustalla oleviin henkilöihin. Koska en tiennyt mitä itseni siellä pitäisi tehdä, harjoittelin kaikkea: istumista, kävelemistä ja puhumista ilman ääntä.

Kuvauspäivän aamuna jännitti!

Tein kevyen meikin ja pukeuduin ohjeiden mukaisesti;

”We try to have an authentic mix of people/looks in the café ie. Cowboys, students, business people, people in casual dress etc.”

”Mä voisin olla toi business people tai people in casual dress” mietin ja puin mekon ja avokkaat. -Päivästä oli myös tulossa tosi kuuma (+30°).

Lisäksi pakkasin pyynnöstä muutamat mekkoni ja kenkäni mukaan. Stylisti valitsisi paikan päällä joko omistani tai heidän valikoimastaan mitä puetaan.

Reed lähti heittämään kuvauspaikalle n. 40 min ulos kaupungista. Oltiin juuri tavattu, joten yritin esittää coolia. Ihan mun perus arkea…


Odottelua…

Paikanpäällä minut ohjattiin isoon odotteluhuoneeseen, jossa täytettiin papereita, tehtiin, meikki ja hiukset, vaihdettiin vaatteita ja sitten vain odotettiin ja odotettiin..

PARASTA: Stylisti valitsi omista vaatteistani vaalean roosan mekon ja jo päälläni olevat nudet korkkarit; sä voisit olla sellainen huoliteltu bussiness nainen. JES!

Näyttelijöitä tuli ja meni eri kohtauksista. Yksi extraajista kuiskutteli minulle, ketkä olivat kuuluisia päänäyttelijöitä. Yritin olla tuijottamatta.

Jossain välissä tuli lounaan aika, joka oli meille extraajille viimeisenä vuorossa.

Odotellessa jännitys vain kasvoi. Kokeneet extraajat rauhoittelivat: ”se on ihan helppoa, kyl sä pärjäät”.


Näytön paikka

Kuvauspaikkana toimi kanadalainen pikkukaupungin kävelykatu, old school rakennuksineen ja putiikkeineen.

Ohjaaja pisti meidät extraajat eteensä riviin ja päätti yllätyksekseni sillä hetkellä, mitä kukakin tekee.

Sydän hakkasi tuhatta ja sataa, sillä jäin viimeiseksi yksin riviin seisomaan. Olin varma, ettei ne halunnut mua ollenkaan mukaan.

Ohjaaja: ”Ja sä voisitkin sit tulla tänne kävelemään päänäyttelijöiden ohitse.

What? Oikeesti?

Tämän jälkeen aloin jo onneksi rentoutumaan, koska kaikki ohjaajat ja kuvaajat olivat niin rentoja. Heittivät vitsejä ja kehuivat suorituksia.

Ensiksi kuvattiin harjoituskohtaus, jossa katsottiin että kaikki toimii. Minut siirrettiin aloittamaan pidemmältä, sillä kävelin niin nopeasti. Korkkareihin laitettiin pehmusteet, ettei kuulu ääntä.

Oikeita otoksia otettiin monta, minkä ikinä asian syystä. Välillä päänäyttelijät mokasivat vuorosanoissa ym.

Kävelin samaisen kadun pätkän ehkä noin 7 kertaa. Olin ihan adrenaliinia täynnä! Ihmisiä oli kerääntynyt kadun toiseen päähän tuijottamaan, mukaan lukien Reed, joka salakuvasi puskien takaa.


Kuvaukset purkissa

Ohjaaja tuli kädestä pitäen kiittämään yhteistyöstä. Olin tosi otettu.

Ihana päivä!

Palattiin taas odotteluhuoneeseen. Joku paperi vielä piti täyttää ja shekki tulisi sitten perästä. Kiitos. Automatkalla soitin tietysti kaikille. Huomaa, ettei elämässäni tapahdu paljoakaan…


Jakso tuli ulos

Tästä noin puoli vuotta myöhemmin, eli muutama viikko sitten googletin tärisevin käsin juuri julkaistun jaksoni netistä.

Toivottavasti en näytä ihan idiootilta!

Kaksi sekuntia kuvassa. Ihan filmistara!

(Kohtaus kuvattu jaksosta Heartland S13E06 / CBC GEM)

Video: CBC Gem

2 kommentti

 1. Hei hienoa!! 😄 vitsi mulla on ikävä noita extrassa keikkoja. Ootko päässyt useampiin kuvauksiin mukaan? 😊

  Sain vihdoin ja viimein mun PRn viime kuussa, mutta nyt on myös vauva osana arkea niin ei ihan heti pääse takaisin töihin 😅

  1. Hei apua! Selasin mun vanhoja postauksia ja huomasin sun kommentin! En ymmärrä, on mennyt jotenkin ihan ohi! 😳 Yks päivä just mietin sitä, etten ole saanut yhtään kommenttia, mut täällähän oli! Kiitos ja anteeksi! 🥺

   Hei ja onneksi olkoon!! Onpas ihania uutisia! PR ja vauva!! ❤ ❤

   Toivottavasti siellä on nyt kaikki ok näin koronaviruksen aikaan!? Meillä loppui työt ja ollaan oltu vain kotona. Extraaja keikkojen suhteen olisi pitänyt olla varmaan itse aktiivisempi, kun ei tullut tuon jälkeen sieltä suunnalta mitään työtarjouksia. Ja nythän kaikki on tietty taas muuttunut tän koronan takia.. en tiedä mitä täs tulee tapahtumaan..

   Tsemppiä sinne! ❤

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.