Hei pitkästä aikaa!

Pitkä ja kylmä talvi alkaa olla takana päin ja olen siitä niin onnellinen. Tuntuu kuin olisin kulkenut koko talven jossain talvihorroksessa, josta alan nyt pikku hiljaa virkoamaan. Ei se elämä olekaan niin kamalaa!

Olen hurahtanut taas joogaan, joka on auttanut paljon myös mieleeni. Outo ärtyneisyys ja ahdistuksen tunteet, joita olen lähiaikoina kokenut saavat nyt väistyä. Tervetuloa kesä!

Mitä Calgaryssa tapahtuu juuri nyt?

Täällä on alettu kuvamaan paljon leffoja ja sarjoja! Tietoisuuteeni on tullut ainakin nämä: Jumanji 2 (Dwayne Johnson ”The Rock” saapui juuri Calgaryyn!), uusi Ghostbusters ja Netflix-sarjoista Fargo, sekä Black Summer.

Calgary on todettu hyväksi kuvauspaikaksi halvempineen veroineen, sekä alueet on helppo tehdä näyttämään niin, että ne sijoittuisivat Jenkkeihin.

Lee katsoo para-aikaa Netflixistä tätä uutta zombie-sarjaa, Black Summeria. Menin katsomaan kun näkyi tuttuja paikkoja. Yksi jakso oli kuvattu meidän vieressä olevalla Stampede -rodeo festivaali alueelle ja lähimmällä juna-asemalla. So cool!

Calgary Flames NHL playoffs -pelit on käynnissä ja koko kaupunki on ihan villinä! 17 avenue jossa työpaikkani sijaitsee, suljetaan välillä autoilta pelien ajaksi, sillä kadun baareissa on niin paljon ihmisiä liikkeellä. Joka toisella on pelipaidat päällä jo heti aamusta ja monella on sekä autot, että talot koristeltu Flamesejen lipuilla.

Edit. Calgary tippui muutama päivä sitten ratkaisevan ottelun häviöllä kisasta. Ihmiset ovat ihan surkeina.

Ostin elämäni ensimmäisen pyörän! Kiinnitin pyörääni valtavan korin, johon mahtuu kaikki kamat ja kahvikupille oman pidikkeen. Liikun sillä joka paikkaan. Pyöräkellareita täällä on tosin aika huonosti. Joudun raahaamaan pyörän aina kotiin.

Mulla on nyt mennyt totaalisesti hermot kanadalaisiin puhelinliittymiin! Vaikka olen ottanut korkeimman data määrän mitä puhelimeen voi saada, oli viime lasku 170 cad ylittyneen datan takia. What? Ylittyneestä internetin käytöstä tuli sanktio 50 dollaria, jonka jälkeen ne sulkivat koko netin seuraavaan laskutuskauteen asti.

Ärsytys sen kuin kasvoi, kun työpaikkani päätti olla kertomatta enää WIFI:n salasanaa, ettei työaikana käytettäisiin puhelimia. Työpäivinä jos päätät kuitenkin käyttää puhelintasi, dataa tietysti kuluu.

Vaikka Small talk sujuu jo ihan luonnostaan, en muutamia päivittäisiä kysymyksiä kuitenkaan itse tykkää käyttää. Töissä esim. kysytään aina asiakkaalta mitä suunnitelmia tänään/illaksi? Muuten ihan ok, mutta jos se töksäytetään ensimmäisenä keskustelun avauksena tiskillä maksua ottaessa, se tuntuu oudolta. Miksi kukaan muutenkaan haluaisi kertoa suunnitelmiansa jollekin randomille? Yleensä tähän mumistaankin jotain; pitää palata takaisin töihin tai on vapaapäivä yms. vastauksia.

Tai kai se sitten menee vaan siihen ”mitä kuuluu” sananhelinä kysymyksien joukkoon. Entinen työkaverini jaksoi nimittäin kysyä minultakin aina joka ilta, että mitäs suunnitelmia illaksi? Kun arkisin päästään vasta seitsemän jälkeen illalla kotiin, ei vastaukseni ollut yleensä mitään muuta kuin.. ööh meen kotiin, en tee mitään… luokkaa.

Verot pitäisi hoitaa viimeistään tässä kuussa. Joka tarkoittaa sitä, että pitää varata aika verotoimistoon ja mennä sinne yhden tulostetun lappusen kanssa istumaan, kun virkailija näpyttelee koneelle tiedot. Mikään täällä ei hoidu automaattisesti.

Myöskään näillä ei ole ns. osoitetietorekisteriä. Läheisessä kuntokeskuksessa meidän piti todistaa perhejäsenyyden saamiseksi asuvamme yhdessä, tuomalla postia kotoa. Eli molemmilta kirjekuoria missä näkyy nimi ja osoite. Osoitemuutoksissa taas pitää ilmoittaa jokaiseen paikkaan erikseen uusi osoitteesi.

Olen alkanut käymään lähimmällä HotShop -nimisellä joogastudiolla hyvien tuntien ja aikataulujen vuoksi. Kun Suomessa luulin Punavuoren Tulijoogassa olevan tiivis tunnelma, menee tämä downtownin HotShop siitä ihan next levelille. Menen aina noin puoli tuntia aikaisemmin varamaan paikan, että saan eturivin nurkkapaikan itselleni. Sali täyttyy yleensä niin, että joudun vielä siirtämään mattoani kirjaimellisesti ihan seinään ja edessäni olevaan peiliin kiinni ja vieruskaverini matto on noin tulitikkurasian mittaisen päässä omasta matostani. Joogaohjaajalle ei ole suunniteltukaan omaa mattotilaa, vaan hän puikkelehtii meidän joogaajien välissä näyttämässä seuraavia liikkeitä.

 

Vähän aikaa sitten ilmestyi Leen, sekä oman puhelimeni ruudulle yhtä aikaa viesti. Tämä oli emercency alert viesti, joka meni kaikille Albertassa asuville. Ilmoituksia voi tulla kolmesta eri kategoriasta:

 

CRITICAL ALERT – Imminent life threatening danger

INFORMATION ALERT – Be aware and be prepared

TEST ALERT – System testing in progress

 

Viesti kuului ensimmäiseen kategoriaan. Edmontonissa oli kidnapattu 8 -vuotias poika. Pyydettiin ottamaan yhteyttä poliisiin jos näki liikenteessä autoa, jonka rekisterinumero kerrottiin viestissä.

Googlettamalla selvisi, että poika oli kidnapattu koulusta huoltajuuden menettäneen äidin toimesta. Pojan uskottiin olevan hengenvaarassa. Myöhemmin luin hyvin voineen pojan löytyneen Calgaryn läheltä ja otettu turvaan.

Systeemistä on varmasti ollut paljon apua ja tulee olemaan, sillä ilmoitusta ei voi olla huomaamatta puhelimen ruudulta. Radioon tai tv:hen verrattuna, kaikilla on puhelin aina lähettyvillä.

Tähän loppuun vielä toisesta Meksikon matkastamme, tai tarkemmin ottaen paluulennostamme, joka jäi taas pysyvästi mieleeni..

”Meksikosta Kanadaan kulkevilla lennoilla on esiintynyt lähiaikoina todella pahoja turbulensseja”, kertoi lentoemäntä viereiselle kanssamatkustajalleni paluulennollamme Puerto Vallarta – Calgary. Tässä vaiheessa oli kone jo riepotellut meitä noin tunnin verran ja olin silmät kiinni kauhusta kankeana pää Leen sylissä odottamassa pahinta. Lentoemäntä jatkoi jutusteluaan; ”viime lennolla oli turbulenssit ravistanut konetta niin paljon, että muutama matkustaja oli vielä itkenyt koneesta poistuttuaan. Mutta ei se näin paha ollut..

 

”Mulla on ollut nyt selkeästi vähän huono tuuri näillä paluulennoilla. Viime Meksikon reissun jälkeen iski vatsatauti heti nousun jälkeen ja vietin viiden tunnin lentomatkan pää pöntössä. Tällä kertaa koko matka meni kirjaimellisesti kuoleman pelossa pahassa turbulenssissa.

 

Pahin alkoi kesken tarjoilun: lentoemäntä lensi kiljahtaen kärrynsä päälle ja keittiöstä kuului tavaroiden lentäminen. Lentoemännät juoksivat paikoillensa turvavöihin. Olimme päässet turbulenssin silmään, josta lentäjä oli jo varoitellut kuulutuksessaan. Kone meni vuoroin ylös alas ja vaakasuorassa sivulta sivulle. Kuulin kovan moottoreiden äänen, kun kone lisäsi vauhtia. Hurjaa rytkytystä kesti kauan. Jotkut alkoivat itkeä, minä mukaan lukien. Pää edelleen Leen sylissä sanoin mielessäni jäähyväiset jo kaikille. Odotin oikeastaan vain koska tästä lähdetään alas ja rytinällä. En ole koskaan kokenut mitään vastaavaa. Se oli aika kamalaa! Turbulenssi rauhoittui oikeastaan vasta viimeisellä tunnilla, jolloin tarjoilun jatkuessa tilasin itselleni viinilasin ja puristin Leen kättä. Me ollaan vielä hengissä.

Toivottavasti teillä oli mukava pääsiäinen! Täällä vietettiin pääsiäispyhät perjantaista maanantaihin, joista vietin suurimman osan ajasta töissä. Kiirettä piti! Huomenna taas normaali arjen pariin.

Love Oona

9 kommentti

 1. Suomessakin nykyään tiettyjen kauppojen myyjät kyselevät rahastuksen yhteydessä tollasia ärsyttäviä turhanpäiväisyyksiä. Se on niin luonnotonta, varsinkin siis täällä. Kaikille osapuolille tulee vaan kiusallinen olo…
  Mut voi härregud sentäs, sulla on kyllä tosi huono tuuri nyt noiden lentojen kanssa! Onneks pääsitte kuitenkin perille:) En itse pelkää lentämistä, mutta järkyttävän matkapahoinvoinnin vuoksi lentelyt(kin) on pidettävä minimissä. Jo pienikin turbulenssi saa vatsan sekaisin, saati sitten joku tollanen tilanne?! Yöh, en varmaan lentäisi enää ikinä!

  1. Hei mielenkiintoista kuulla, että Suomessakin on alettu joissakin liikkeissä tekemään samaa! Muistan vielä Suomessa asuessani, että välttelin Vilaa, koska myyjät ahdisteli, eli eivät antaneet olla rauhassa. 😀 Se tais olla just silloin ainut kauppa, joka oli aloittanut tän uuden asiakaspalvelu tyylinsä. Ihan totta, se ei oikein Suomeen taida sopia. Kun taas täällä se tuntuu huonolta asiakaspalvelulta jos ei käytetä small talkia ja seurata asiakasta pitkin liikettä apua tarjoten.

   Siis joo onneks ei jäänyt mitään draumoja noista lennoista. Ihan hyvin olisi voinut, sillä oon aina vähän pelännyt lentämistä. Jälkikäteen vaan mietin, että onneksi ei sattunut molemmat samalle lennolle. Jos se mun vatsatauti ois ollut tossa turbulenssissa, se ois ollut jo aika kauhea tilanne!

   Voi ei kuulostaa ikävältä noi sun matkapahoinvoinnit. Toivottavasti ei tuu pahoja turbulensseja sun kohdalle! <3 Ja kiva kun laitoit kommenttia! 🙂

 2. Tuli mieleen noista kuvauksista mitä siellä on niin jos on ylimääräistä aikaa/kiinnostusta niin suosittelen hakemaan avustajaksi (background/extra) sinne taustalle! Mä kun muutin Vancouveriin niin tein aluksi niitä keikkoja ja se oli ihan superkivaa! Sit kun sain toimistoduunin niin en enää ehtinyt koska suurin osa niistä on arkena, mut jos mulla olis ollut arkena vapaita niin olisin ehdottomasti jatkanut sitä. Tosi rentoa hommaa ja tutustui paljon uusiin ihmisiin kun siellä on aikaa jutella niiden muiden extrojen kanssa plus saa ilmaiset ruuat koko päivän ja siitä vielä maksetaankin 😄 ehdottomasti meen takas kun saan työluvan jos en heti löydä mitään vakituisempaa!

  Ja voin yhtyä täysin tohon puhelinliittymä ärsytyksen! Mulla on poikaystävän kanssa 9GB datapaketti jaettuna ja yleensä se just riittää kun mä oon tosi paljon wifissä niin ei kulu niin paljon, mut nyt ollaan tää kk Quesnelissa (tuppukylä BC:ssä) ja meidän hotellin Wi-Fi on ihan olematon (istun tällä hetkellä pesulassa ja ootan pyykkejä ja täällä on parempi netti kun hotellissa joka olis ihan vieressä) joten meillä kans meni data nopeesti yli ja 10MB (?!) ylitys jo makso 10 dollaria!!! Sit laitoin heti 2GB lisää josta ne kans velottaa sen 32$ ja menin päivisin Starbucksiin istumaan pariksi tunniksi et sain tehtyä jotain tuhlaamatta gigaa päivässä 😫 tähän tosiaan pitäis tulla muutos ja niin ikävä suomen 20€ ja rajaton data ja puhelut ja viestit 😑

  1. Hei tosi hyvä idea! Lee on kans joskus aikoinaan tehnyt extraajan hommia just Vancouverissa ja mietin sillon kun se siitä kerto, et oliskohan täällä vastaavia. Vaikutti niin mielenkiintoiselta ja hauskalta hommalta! Ihanaa kun kerroit sun kokemuksista! Olin jo ihan unohtanut koko jutun kun ajattelin, et niihin on kuitenkin tosi vaikea päästä ym. Just googletin asiaa ja löysin muutamien Background Casting Directors meiliosoitteita, joille voi laittaa hakemusta! Siis kiitti tosi paljon vinkistä! ❤️

   Ja apua, just tollasta se on näiden datapakettien kanssa! Vähemmästäkin menee hermot! 😀 On kyllä ikävä Suomen nettiä!! Tulee se myös aina mieleen viereisessä lounaspaikassa, jossa haluaisin käyttää mun tietokonetta, mutta siel on vaan niin hemmetin hidas Wi-Fi. Kuinka olisi kätevää vain yhdistää puhelimen netti tietokoneeseen, mutta sehän nyt söis siitä heti kaiken jäljellä olevan datan… Arg!! 😀

   1. Joo ehdottomasti laita viestiä niille, kun kerran kiinnostaa! ☺️ En tiedä miten se siellä toimii, mutta mä olin just yhden background agencyn (niitä on täällä varmaan kymmeniä eri) listoilla ja ne sit otti yhteyttä aina jos oli jotain sopivaa. Piti käydä siellä toimistolla ottamassa kuvat sillon alussa kun menin niiden listoille 😊 kerran olis ollut joku mainoskeikka London Drugsille, jossa oli useita päiviä ja yhdestä 8h päivästä olis maksettu $500, mut mun työlupa ei ollu enää voimassa 😫 se agencyn tyyppi yritti mua houkutella siihen kuitenkin ja sano et ei kukaan niitä tarkasta, mut en ite halunnut sit riskeeraa mun elämää täällä Kanadassa kuitenkaan sen takia 😅

    Musta kaikissa ruokapaikoissa ja kahviloissa pitäis olla nopea Wi-Fi! Mut ei kyl oo 😫 Mä meen usein Starbucksiin muutamaksi tunniksi tai sit Tim Hortonsissa on kans hyvä Wi-Fi niin eilen join siellä Ice Cappia pari tuntia ja nautin vaan siitä et sain olla puhelimella ilman et se tökki koko ajan 😅

    1. Okei tosi hyvä kuulla. Ajattelin laittaa niille neljälle background agencylle meiliä, joita löysin täältä. -Calgary 😀
     Toivottavasti ottaa yhteyttä. Tarvisin just extra työtä ja lisätuloja! Vau toi London Drugs keikka! Harmi, ettei ollut työlupa enää voimassa ja toivottavasti muuten saat uuden pian!

     Joo ja mieti viel et kuinka paljon me maksetaan kuukaudessa puhelinliittymästä, jonka kanssa joutuu kökkimään kahviloiden Wi-Fi:ssa. 😀 Oon miettinyt jopa palaavani takas mun Freedome prepaid tapaiseen liittymään, joka oli mulla täällä ennen pysyvää oleskelulupaa. Maksoin siitä 40 cad kk (nyt 3x summan) ja kaikki oli rajattomat. Tosin se toimi vain isoissa kaupungeissa ja oli hyödytön heti kun ajoi kaupungin ulkopuolelle. 😀 Arg, hankalaa!

     1. Joo eiköhän ne ota yhteyttä! Täällä yleensä kesän alku on ehkä vähän hiljaisempaa niissä hommissa mut sit heinäkuun lopulta tai elokuun alusta alkaa tulla enemmän kuvauksia 😊 toivottavasti mun työlupa tulis sillon heinäkuussa tai elokuun alkupuolella niin voisin kans mennä takasin 🤞🏼 PR hakemus lähti vihdoin tän kuun alussa eteenpäin nimittäin 😅

      Joo siis mulla oli kans Freedome aiemmin ja siinä kyl oli niin halpa netti verrattuna tähän Telukseen! Melkeen tekis mieli olla kakkosliittymä jos menee data yli tästä 😅 ja siinä kans sai lisägigat halvalla jos meni yli se määrä. Tää on nimittäin ihan naurettavan hintaista tällä hetkellä. Meidän uusi laskutuskausi alko 17pv ja nyt on jo 7 gigaa 9:stä mennyt et kohta saa taas maksaa itsensä kipeeks niistä. Istun tällä hetkellä pesulassa, jossa on ilmainen Wi-Fi ja ootan pyykkejä 😅

     2. Hei täällä taas linjoilla 😀
      Onnea PR:n lähettämisestä. Muistan kuinka helpottunut olin sen jälkeen. Nyt ei tarvi kuin odotella. 🙂 Toivottavasti tulee sulle nopeasti!

      Siis mä oon kans niin kyllästynyt koko netteihin. Just tarkistin Virgin Mobile sivustolta, et mun 5 gigan netti just nipin napin riitti tähän laskutuskauteen. Ja siis oon ollut viime ylityksen jälkeen viel extra varovainen, et en käytä sitä paljoa. Mistä ne oikein velottaa?

 3. Kiitos 😊 joo nyt on taas lisää odottelua luvassa, mutta ainakaan ei tarvi stressaa niistä papereista hetkeen 😅

  Mä itseasiassa laitoin asetuksista, että mobiilidata ei saanut käyttää face ja instaa sit kun oli menossa yli kun se saattaa tuhlaa sit dataa jos ne sovellukset jää auki puhelimeen vaikka ei just sillon aktiivisesti käyttäiskään. Mut en tosiaan ymmärrä miten ne voi velottaa niin järkyttäviä summia! Ajateltiin käytä Rogersilla joku päivä kilpailuttaa jos niiltä sais paremman diilin 😄 me tarvitaan kyllä hyvä kattavuus et toimii ympäri Kanadaa, jos tarvii poikaystävän matkustella töiden puolesta.. ja muutenkin kiva et reissussa toimii kans 😁 mut on se kiva kun TV+koti internet+puhelinliittymät maksaa kuussa yhteensä yli 300$ 🙄

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.