HUONEKALUJEN MAALAUS

kesäkuu 5, 2017 in LIFESTYLE - 4 Comments

HUONEKALUJEN MAALAUS

kesäkuu 5, 2017 in LIFESTYLE - 4 Comments >/div>

 

Vihdoin toteutin sen, mitä olin jo kolme vuotta mielessäni pyöritellyt -maalata kaikki Zachin elämäänsä nähneet huonekalut, missä vain maalattavaa pintaa löytyy. Koska hajotin ”vahingossa” hänen jo ennestään huteran tv-tasorykelmänsä, jäi maalattavaksi jäljelle; keittiön pieni pöytä, neljä tuolia, makuuhuoneen kaksi yöpöytää ja massiivinen peilipöytä.

Aikaisemmin maalaaminen oli jäänyt vain ajatuksen tasolle, koska luulin sen olevan liian vaikeaa. En tiennyt mistä edes aloitan: pitääkö pinta hioa ja mitä maaleja ostan? Viimein kun Zachin äiti suositteli pohdintoihini huonekaluihin tarkoitettuja Fusion Mineral Paint -maaleja, päätin kokeilla. Niiden kanssa kun ei voinut kuulema mennä pieleen.

 

 

Marssin huonekaluista ottamien valokuvieni kanssa Fusion maaleja myyvään liikkeeseen ja kysyin, mitä tarvitsen. Myyjä pakkasi kassiini Fusionin kolmea eri maalia:

Ultra Grip: Koska Zachin huonekaluissa oli kiiltävä/vaikea pinta, aloitin esimaalilla. Se oli vähän kuin liimaa, mikä tekee pinnasta helposti maalattavan. Huonekalua ei siis tarvinnut hioa, sillä esimaali tuo tarvittavaa karheutta. Olin myös tyytyväinen kiillon lähtemisestä ja mattapintaisemmasta lopputuloksesta. Esimaalia laitettiin yksi kerros ja annettiin kuivua muutama tunti.

Casement: Itse maali. Ensimmäisen maalikerroksen jälkeen tulos oli sininen ja epätasainen. Zachin huonekalut olivat niin tummia, että kerroksia saikin laittaa sata. Lopputuloksesta tuli kuitenkin yllättävän kaunis ja tasainen. Kuivumisväli taisi olla 3-4 tuntia.

Clear Tough Coat: Myyjä suositteli käyttämään läpinäkyvää viimeistelymaalia koviin kulutuksissa oleviin huonekaluihin, kuten keittiönpöytään. Laitoin sitä kuitenkin kaikkiin huonekaluihin varmuuden vuoksi. Viimeistelymaalia riitti yksi kerros.

Myydäänköhän näitä maaleja Suomessa? Jos myydään niin voin lämpimästi suositella jo ihan helppouden takia. Värejä löytyy myös monia.

 

Ensimmäinen kerros maalia

Peilipöytä ennen maalausta

Peilipöytä maalauksen jälkeen

Pöytä ja tuolit ennen ja jälkeen maalauksen

 

Muita hyödyllisiä tarvikkeita:

Pressu: Olin epätoivoisesti asettelemassa sanomalehtiä ja jätesäkkejä huonekalujen alle, kunnes Zach kaivoi jostain romuvarastonsa syövereistä avaamattoman pressupaketin. Maalia roiskui sen verran, että koko makuuhuoneen lattian peittävä pressu pelasti kaikelta! Pumpulipuikot: Helppo puhdistaa reinoille kerääntyvät ylimääräiset maalit. Pensselit: Keskikokoinen ja pieni. Maaliastia: Keittiöstä kaivamani muoviastiat kävi hyvin. Maalausteippi: Suojaa peilin. Ruuvimeisseli: Jos haluaa irrottaa jotain, esim keittiönpöydästä jalat. Siivoustarvikkeet: Pese huonekalut ennen maalausta. Punaviini: Maalaus sujui leppoisasti. Musiikki: Projektin aikana kuuntelin musiikkia enemmän kuin koskaan.

Maalauksessa koettuja ensikertalaisen haasteita:

Kulmat ja reunat : Ylimääräistä maalia kerääntyi aina reunoille ja jos sitä ei ollut heti puhdistamassa, se jämähtikin sitten könttinä siihen. Laatikot: Peilipöydän laatikoita ei saanut irti, joten niiden maalaaminen sivuilta ja alta olikin mukavan pikkutarkkaa näperrystä. Peili: Vihreää teippiä on edelleen peilin ja kehyksien välissä. Viimeistelymaali: Keräsi kaiken lian maalatessa itseensä, joten pölyhiukkasia ja pensselin karvoja sai olla koko ajan sorkkimassa sormella jo maalatusta tahmeasta pinnasta pois. Tämä olikin koko projektin ainoa kerta kun meinasi mennä hermot, joten olen selvästi maalaariainesta.

Kuivumisineen ja lukuisineen maalikerroksineen aikaa meni tähän niin paljon, että sain siivottua työmaani makuuhuoneesta vasta samana päivänä kun äitini lensi Suomesta meille vierailemaan. Taisin aloittaa kolme viikkoa ennen hänen tuloansa ja silti yöpöydät jäivät vielä maalamatta. Toisaalta kiva, että tehtävää vielä löytyy, sillä maalaussormet ovat alkaneet yllätyksekseni jälleen syyhyämään.

 

Love Oona

4 Comments

 • Katariina kesäkuu 5, 2017 at 9:09 am

  Tosi kivannäköinen lopputulos! Tuo varmaan myös tunteen isommasta tilasta, kun huonekalut eivät ole niin tummia.

  Pakko vielä sanoa, että tykkään lukea tekstejäsi. Varsinkin nämä ”Zachin romuvarasto” ja ”vahingossa” hajotettu tv-taso tyyliset kommentit jaksavat aina naurattaa 😀
  Ja muutenkin kiinnostavaa lukea elämästä Kanadassa. Blogisi on yksi niistä harvoista, jotka jaksaa aina klikata auki!

  • Oona kesäkuu 5, 2017 at 10:02 am

   Jee sain kommentin! 🤗 Ja kiitos Katariina kauniista sanoista ja päivän piristyksestä! Se, että joku nauraa mun arkisille jutuille, on varmaan parasta mitä tiedän blogin kirjoittamisessa! 💕

   Ja sitten maalauksesta: Kämppä tuntuu kuin uudelta maalauksen jälkeen! Verrattuna entiseen, kun kaikki oli massiivista tummaa kalustetta, on muutos ollut pelkästään tällä jo yllättävän huomattava. Tosiaan tuntuu paljon tilavammalta ja valoisammalta! Vielä odotan vaan sitä uutta asuntoa, jossa saan laitettua loput Zachin tavaroista/niistä romuista sen ”man caveen”, niin ai että! Jos siis saadaan joskus vielä aikaiseksi muutettua! 😀

   Nyt nukkumaan nimim. klo on vain täällä 4.00 (ups). Miksi saan inspiraation blogin kirjoittamiseen aina vasta keskellä yötä! 😀
   Mukavaa maanantaita sinne! 🌸💕

 • Juulia kesäkuu 5, 2017 at 6:46 pm

  Vitsi mikä muutos, näyttää ihan uusilta 🙂 meillä on myös tollasia vanhoja tummia huonekaluja mitkä olis ihana saada maalattua tai sitten vaan ostettua uudet 😀

  • Oona kesäkuu 5, 2017 at 7:09 pm

   Eiks näytä, oon ihan innoissani! Olisin kanssa ostanut uudet, mut Zach ei suostunut luopumaan näistä mistään hinnasta, joten oli pakko maalata. 😀 Suosittelen kokeilemaan maalausta ennen uusien ostamista, voit yllättyä. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  ×