KISSAN OPETTAMINEN WC-PÖNTÖLLE

maaliskuu 10, 2016 in LIFE - 4 Comments

KISSAN OPETTAMINEN WC-PÖNTÖLLE

maaliskuu 10, 2016 in LIFE - 4 Comments >/div>

EDDIEHei, en tiedä olenko mennyt jo ihan sekaisin tästä tekemättömyyteni puutteesta, mutta olen siis keksinyt aloittaa opettamaan Eddietä käymään wc-pöntöllä! Olemme tästä tosin joskus aikaisemminkin Zachin kanssa puhuneet -lähinnä huumorimielessä, kuinka mahtavaa se olisi (ei enää; kissanhiekkalaatikkoa pienessä vessassa, pahoja hajuja, hiekkaa joka paikassa, boxin pesemistä ja kristallihiekan metsästämistä), mutta emme kuitenkaan uskoneet sen käytännössä olevan mahdollista. Kissa mukamas oikeasti menisi ihan muina miehinä wc-pöntölle asioilleen? Satuin kuitenkin törmäämään Youtubessa videoon; ”How to potty train your cat”. jonka jälkeen aloin kahlaamaan Googlea läpi kyseistä aiheesta ja ilmeisesti se on täysin mahdollista! Melkein jokainen kissa voi oppia ja mikä parasta -tämän jälkeen on huomattu, että kissa itsekkin valitsee mielummin wc-pöntölle menemisen, vanhan kissanhiekkalaatikon sijasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALuettuani tarpeeksi aiheesta (että, siitä ei nyt varmasti ole haittaa kissalle!), lähdin innosta puhkuen etsimään videossa näytettyä opetuspakkausta. Kerrottakoon, että googlettamani näitä myyvä eläinkauppa oli kuulema palanut poroksi, eli navigaattorini ei ollut vienyt minua väärään paikkaan! Myöhemmin sitten opetuspakkaus löytyi lähempää kuin luulinkaan -meidän viereisestä eläinkaupasta. Laatikon kannessa oli myös Suomen lippu ja tekstiä suomeksi (tähän en ole siis törmännyt aiemmin), joita tietysti innoissani esittelin myyjälle, että ihan omalla kielellänikin on laitettu selostus.

Pakkauksen sisältä löytyi kolme erinväristä rengasta ja valkoinen istuinkansi. Istuinkannen sisään laitetaan vaiheittain renkaita punaisesta (aukottomasta), oranssiin (reiälliseen) ja lopuksi vihreään (isoimpaan reiälliseen), sitä mukaan kun kissa niihin tottuu. Myöskin kissanhiekkaa (paakkuuntumatonta) vähennetään joka vaiheessa. Lopulta viimeinenkin rengas otetaan pois ja tässä vaiheessa kissan pitäisi kuulema jo tottuneesti osata hypätä tarpeillensa ihmisten wc-pöntölle!?kisuNo mites tämä opetus on käytännössä sitten sujunut?

Ei niin helposti kuin kuvittelin -sillä heti jo alkumetreillä kun Eddie katsoi minua suurilla silmillänsä, että olenko aivan tossissani tästä ja aloitti moukumisen, meinasin heittää jo hanskat tiskiin (olikohan tämä nyt maailman typerin idea?). Aluksi Eddie tuntui kovasti vieroksuvan uutta kannetonta astiaansa, vaikka se oli ensiksi ohjeen mukaisesti vain lattialla vanhan kissanhiekkalaatikon tilalla. Tottui siihen kuitenkin sen jälkeen, kun tajusin laittaa muutaman kerran vanhasta laatikosta tutun ja turvallisen kannen päälle.

Seuraava haastava vaihe oli kun astia siirrettiin lattialta wc-pöntön päälle. Moukuminen taas alkoi ja hengasin sitten Eddien kanssa vessassa, vuoroin perään silitellen, tuoden herkkuja ja nostellen pöntön päälle näyttäen, että siinä ei ole mitään pelottavaa. Onneksi tämäkin moukuminen meni muutaman kerran jälkeen ohi (kävi niin sääliksi Eddietä) ja nyt onkin käynyt oikein tottuneesti pöntön päällä jo siinä reiällisellä oranssilla renkaalla!

Vielä on siis yksi vaihe jäljellä (joka on varmasti se haastavin), mutta tässä vaiheessa olen jo niin ylpeä Eddiestä, kuinka nopeasti on tajunnut koko jutun idean, eikä enää näytä olevan moksiskaan tästä pöntölle menemisestä, pienistä alku hankaluuksista huolimatta. Luulen, että Eddie lopulta nauttii tästä hajusteettomasta ja siistimmästä käymälästänsä -tai jopa nyt, sillä koko hiekka tulee vaihdettua ja astia pestyä joka ikinen päivä. 

catOmat haasteeni tässä prosessissa on ollut; Eddien moukuminen -kun on tullut siitä niin kauhean paha mieli, oma jännittäminen myös jokaisessa uudessa vaiheessa, hiekka -aluksi tykkäsi heittää kaikki hiekat ympäri wc:tä, jokapäiväinen astian peseminen, vessassa käynti -pitää ottaa aina rengas pois ja muistaa laittaa takaisin ja viimeiseksi vieraat (joita on nyt ollut täällä koko ajan) -että kun menette vessaan, niin siellä on sitten kissanhiekat pöntöllä!

Love Oona

4 Comments

 • Juulia maaliskuu 10, 2016 at 7:38 pm

  Hahaha!!:D ei jestas saat hyvän jutun aikaiseks jopa kissan pöntölle opettamisesta

  • Oona maaliskuu 10, 2016 at 7:56 pm

   Eikä, kiva kuulla! 🙂 Sillä hetken kyllä mietin ennen julkaisua, että onkohan tämä nyt vähän pöhkö.. 😀

   Ps. Kaiken sen hehkutuksen jälkeen, tuli syyllinen olo.. sillä tänään löyty kakat vessanpöntön vierestä! :0 Noooo… 😀

 • Carla heinäkuu 16, 2016 at 6:58 pm

  Moikka!

  Etsiskelin netistä tietoa kissan opettamisesta hiekkalaatikon sijaan pytylle ja päädyin blogiisi. Haluaisinkin kysyä ottiko Eddie lopulta vessan omakseen, vai päädyittekö palaamaan takaisin hiekka-astiaan?

  Itselleni on siis tulossa pieni kissanpentu ensi kuussa ja ainakin olettaisin opettamisen olevan vielä helpompaa pennulle kuin varttuneemmalle ja tapoihinsa tottuneelle mirrille. Mene ja tiedä sitten.

  • Oona heinäkuu 18, 2016 at 8:15 pm

   Moikka Carla! Sori, että vastauksessani vähän kesti!

   Ja sitten tähän kissan pytty asiaan…:D Lupaavan alun jälkeen tuli takapakkia -oikeastaan jo heti siinä toisessa vaiheessa, kun laitettiin se oranssi rinkula, missä on pieni reikä keskellä. Eddie suostu vain pissaamaan siihen, mutta isommat hädät teki aina vain vessan lattialle/kylpyammeeseen. Monta kuukautta jaksoin vielä yrittää niin, että vaihdoin välillä taas ensimmäisen astian takaisin (jolloin teki kaikki tarpeensa siihen), mutta aina toisessa vaiheessa samat ongelmat vain jatkui.. Lopulta, mun oli pakko luovuttaa ja laittaa takaisin hiekka-astia.

   Luin, että suurin osa kissoista pitäisi kuitenkin oppia tähän, mutta ehkä Eddie on sitten vaan niin itsepäinen uros ja juurikin niihin vanhoihin tapoihin tottunut, että ei suostu moiseen! 😀 Luulen kanssa, että kissanpennuille se olisi paljon helpompaa, joten suosittelen yrittämään! Jos meille joskus vielä tulee toinen kissa, niin en halua luovuttaa, vaan kokeilen sille sitten uudestaan!!

   Tsemppiä opettamiseen ja onnea ehkä tulevalle hiekkalaatikkomattomalle elämälle -se olisi nimittäin ihanaa! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  ×