KISSAN OPETTAMINEN WC-PÖNTÖLLE

EDDIEHei, en tiedä olenko mennyt jo ihan sekaisin tästä tekemättömyyteni puutteesta, mutta olen siis keksinyt aloittaa opettamaan Eddietä käymään wc-pöntöllä! Olemme tästä tosin joskus aikaisemminkin Zachin kanssa puhuneet -lähinnä huumorimielessä, kuinka mahtavaa se olisi (ei enää; kissanhiekkalaatikkoa pienessä vessassa, pahoja hajuja, hiekkaa joka paikassa, boxin pesemistä ja kristallihiekan metsästämistä), mutta emme kuitenkaan uskoneet sen käytännössä olevan mahdollista. Kissa mukamas oikeasti menisi ihan muina miehinä wc-pöntölle asioilleen? Satuin kuitenkin törmäämään Youtubessa videoon; “How to potty train your cat”. jonka jälkeen aloin kahlaamaan Googlea läpi kyseistä aiheesta ja ilmeisesti se on täysin mahdollista! Melkein jokainen kissa voi oppia ja mikä parasta -tämän jälkeen on huomattu, että kissa itsekkin valitsee mielummin wc-pöntölle menemisen, vanhan kissanhiekkalaatikon sijasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALuettuani tarpeeksi aiheesta (että, siitä ei nyt varmasti ole haittaa kissalle!), lähdin innosta puhkuen etsimään videossa näytettyä opetuspakkausta. Kerrottakoon, että googlettamani näitä myyvä eläinkauppa oli kuulema palanut poroksi, eli navigaattorini ei ollut vienyt minua väärään paikkaan! Myöhemmin sitten opetuspakkaus löytyi lähempää kuin luulinkaan -meidän viereisestä eläinkaupasta. Laatikon kannessa oli myös Suomen lippu ja tekstiä suomeksi (tähän en ole siis törmännyt aiemmin), joita tietysti innoissani esittelin myyjälle, että ihan omalla kielellänikin on laitettu selostus.

Pakkauksen sisältä löytyi kolme erinväristä rengasta ja valkoinen istuinkansi. Istuinkannen sisään laitetaan vaiheittain renkaita punaisesta (aukottomasta), oranssiin (reiälliseen) ja lopuksi vihreään (isoimpaan reiälliseen), sitä mukaan kun kissa niihin tottuu. Myöskin kissanhiekkaa (paakkuuntumatonta) vähennetään joka vaiheessa. Lopulta viimeinenkin rengas otetaan pois ja tässä vaiheessa kissan pitäisi kuulema jo tottuneesti osata hypätä tarpeillensa ihmisten wc-pöntölle!?kisuNo mites tämä opetus on käytännössä sitten sujunut?

Ei niin helposti kuin kuvittelin -sillä heti jo alkumetreillä kun Eddie katsoi minua suurilla silmillänsä, että olenko aivan tossissani tästä ja aloitti moukumisen, meinasin heittää jo hanskat tiskiin (olikohan tämä nyt maailman typerin idea?). Aluksi Eddie tuntui kovasti vieroksuvan uutta kannetonta astiaansa, vaikka se oli ensiksi ohjeen mukaisesti vain lattialla vanhan kissanhiekkalaatikon tilalla. Tottui siihen kuitenkin sen jälkeen, kun tajusin laittaa muutaman kerran vanhasta laatikosta tutun ja turvallisen kannen päälle.

Seuraava haastava vaihe oli kun astia siirrettiin lattialta wc-pöntön päälle. Moukuminen taas alkoi ja hengasin sitten Eddien kanssa vessassa, vuoroin perään silitellen, tuoden herkkuja ja nostellen pöntön päälle näyttäen, että siinä ei ole mitään pelottavaa. Onneksi tämäkin moukuminen meni muutaman kerran jälkeen ohi (kävi niin sääliksi Eddietä) ja nyt onkin käynyt oikein tottuneesti pöntön päällä jo siinä reiällisellä oranssilla renkaalla!

Vielä on siis yksi vaihe jäljellä (joka on varmasti se haastavin), mutta tässä vaiheessa olen jo niin ylpeä Eddiestä, kuinka nopeasti on tajunnut koko jutun idean, eikä enää näytä olevan moksiskaan tästä pöntölle menemisestä, pienistä alku hankaluuksista huolimatta. Luulen, että Eddie lopulta nauttii tästä hajusteettomasta ja siistimmästä käymälästänsä -tai jopa nyt, sillä koko hiekka tulee vaihdettua ja astia pestyä joka ikinen päivä. 

catOmat haasteeni tässä prosessissa on ollut; Eddien moukuminen -kun on tullut siitä niin kauhean paha mieli, oma jännittäminen myös jokaisessa uudessa vaiheessa, hiekka -aluksi tykkäsi heittää kaikki hiekat ympäri wc:tä, jokapäiväinen astian peseminen, vessassa käynti -pitää ottaa aina rengas pois ja muistaa laittaa takaisin ja viimeiseksi vieraat (joita on nyt ollut täällä koko ajan) -että kun menette vessaan, niin siellä on sitten kissanhiekat pöntöllä!

Love Oona