FRESH TOMATO SAUCE

OLYMPUS DIGITAL CAMERATehtiin pitkästä aikaa kasvispainoitteista ruokaa ja täytyy sanoa, että olipas ihanan kevyttä ja raikasta verrattuna siihen ainaiseen jauhelihakastikkeeseen, mitä meillä yleensä pastan kanssa syödään. Maut olivat myös niin kohdillaan, että jäi ketsupitkin laittamatta -mitä useasti tungen kaikkeen pastaruokaan viittaavaankaan, Zachin paheksuvista katseista huolimatta.

Niin kuin yleensä meillä -ei katsota netistä reseptejä, vaan soitetaan ne kaikki tutut, mummut ja kaimat läpi, mistä resepti on joskus saatu. Tällä kertaa tämä oli Zachin kaverin spesiaali tomaattikastike!

Tarvitset:

7 kpl isoja tomaatteja

1 kpl sipuli

1 kpl punasipuli

n. 7 kpl valkosipulinkynsiä

Oliiviöljyä

Worcestershirekastiketta

Balsamietikkaa

Tuoretta basilikaa

Parmesaania

Punaviiniä

Suolaa ja pippuria

Valmistus:

Tee ristiviillot tomaatteihin ja laita ne kiehuvaan veteen n. 5 minuutiksi, niin että kuori alkaa jo vähän itsekseen irtoilemaan. Tämän jälkeen siirrä tomaatit kiehuvasta vedestä toiseen kattilaan, jossa on jääkylmää vettä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANäyttökuva 2016-3-19 kello 22.20.21Kylmän veden jälkeen irroita tomaateista kuoret, sekä poista myös niiden kovin sisinosa. Murskaa käytettäväksi jääneet tomaatit astiaan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuullota pannulla ensimmäiseksi pilkotut sipulit oliiviöljyssä, sekä mausta ne suolalla ja pippurilla. Lisää hetken kuluttua sekaan hiennonnetut valkosipulinkynnet. Kun sipulit ovat paistuneet, laita joukkoon murskatut tomaatit ja mausteet; n. 3 rkl balsamietikkaa, n.1 rkl worcestershirekastiketta, luraus punaviiniä, sekä kertaalleen vielä suolaa ja pippuria. Sekoita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anna kastikkeen hautua pannulla pitkään (noin puoli tuntia) miedolla lämpötilalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKun kastike on valmis, lisää joukkoon vielä tuore basilika ja tarjoile pastan, sekä raastetun parmesaanin kanssa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERANäyttökuva 2016-3-19 kello 22.43.29Love Oona