Kanadalaiset ovat suurta retkeilykansaa.

Lähdin testaamaan miltä tuntuu yöpyä leirintäalueilla, sekä omatoimisesti ”keskellä ei mitään”.

Määränpää -minne tie vie.

Kuviot ovat muuttuneet ja mieskin vaihtunut, mutta puhutaan nyt tämän kesän telttaretkestä, jonne lähdettiin karistamaan kaupungin pölyt jaloistamme. Matkakumppanina toimi herra R, jonka kanssa ollaan seurusteltu kesän alusta lähtien.

Ajatus teltassa keskellä ei mitään jännitti.

Minulta on kysytty täällä monta kertaa, olenko ollut ennen telttailemassa. Jostain syystä samassa yhteydessä on myös mainittu, kuinka keskellä ei mitään, pitää varautua kakkaamaan puskaan. Siinä en näe mitään ongelmaa, mutta yön pimeyden laskeudettua, alan varmasti pelkäämään karhuja!

Retki alkoi työpaikkani takapihalta, jonne herra R kurvasi pakkaamansa täpötäyden autonsa kanssa. Insinöörinä ja elektroniikkaa rakastavana hän oli pakannut perus telttailukamojen lisäksi kehittelemänsä laitteistot hypotermiaa vastaan, veden syvyyden mittauslaite, sekä aurinkoenergiaa keräävä monitoimipakkaus. Näillä luulisi jo pärjäävän.

Reissua varten hankkimamme virralla toimiva kylmälaukku, retkiliesi ja hyttyskynttilä osoittautuivat kuitenkin parhaiksi matkatavaroiksi. Ja matkalla ostamamme otsalamppu! Ensimmäisinä öinä en nähnyt eteeni.

Suunnittelemattomat retket ovat ihan parhaita! Ei aikatauluja, stressiä tai kiirettä. Aamulla nuotiolla kahvikupposen ääressä (joka maistui muuten taivaalliselta!) voi miettiä mikä on tämän päivän fiilis? Mihin sitä menisi, mitä tekisi ja missä vietettäisiinkään seuraavaa yötä?

Mitä meidän 7 yön suunnittelemattomaan matkaan sitten mahtui?

Paljon ajamista pitkin Albertaa ja British Columbiaa.

2 x hotelliyötä (Kun olimme liian laiskoja/löytäneet camping areaa missä voisimme yöpyä)

4 x yöpyminen telttailualueella. Näissä oli muuten suuria eroja! Parhaat paikat olivat veden ja puiden ympäröiminä, joissa oli ihan oma rauha ja tunnelmansa. Niistä löytyi myös oma nuotio, puistopöytä ja elektroniikka/vesipiste.

1 x yö keskellä ei mitään. En nukkunut melkein koko yönä. Kuulin yön aikana kojoottien (vai susien?!) ulvontaa, sekä askeleita pääni kohdalta (vain telttakangas oli välissämme!). Tässä kohtaan herätin herra R:n jo viidettä kertaa sinä yönä. Kuului vain kavioiden kopinaa, kun eläin pelästyi hänen murahdukseensa: ”ei siellä mitään ole” ja juoksi pois.

Mikä oli parasta telttailussa?

lltanuotiot! Herra R soitti kitaraa ja minä join punaviiniä. Joinain iltoina pelattiin shakkia tai korttia.

Aamut: Kun kömmit lämpimästä teltasta luonnon raikkauteen ja pistät aamukahvit tulille.

Kalastus. Itsehän en kalastanut, mutta pidän hengailusta. Luin kirjaa ja tuijotin kun toinen kalastaa.

Wildlife. Kalastusretkellä nähtiin karhu. Se katsoi meitä kaukaisuudesta ja suuntasi vuorille. Teillä oli taas paljonkin trafiikkia, kun vuorivuohet tykkäsivät hengailla keskelle moottoritietä.

Vuorikiipeily! Vinkki: älä katso alas! Kun sen virheen tein, aloin vain miettimään, kuka voi oikeasti nauttia tästä! Tykkäsin kuitenkin alastulosta. Köyden varassa vaakatasossa pomppinen vuorta alas oli hauskaa.

Retkieväät!

Muiden Camping -ihmisten seurailu. Tämä oli mielenkiintoista! Jotkut näyttivät siltä, että olivat muuttaneet sinne. Pyykit roikkuivat narussa. Valtavat asuntovaunut ja niiden ympärille kasatut ruokailuteltat, riippukeinut ja koko aluetta ympäröivät valot. Vau!

Uudet paikat. Esim. Window mountain lake! Pieni rämpiminen ylös vuorelle oli sen arvoista. Mikä paikka!

Entä ei niin parasta?

Meillä oli niin paljon tavaraa, että joka päiväisestä auton pakkaamisesta kehittyi jo oma taitolajinsa!

Öisin en uskaltanut liikkua ulos teltasta kun pelotti.

Monet leirintäalueet täynnä. Paikan varaamisessa oli myös oma säätönsä. Pidin niistä joihin pystyi vain ajamaan ”nopeat syö hitaat” mentaliteetilla.

Ahdas teltta. Kun herra R nukahti aina sekunnin murto-osassa, jäin makaamaan liikkumattomana paikalleni ja kuuntelemaan ääniä.

Viikon jälkeen olisin voinut kuitenki jatkaa matkaa vaikka kuukauden. Retkeily on kivaa!

4 kommentti

  1. Mä aina kans haaveilen reissuista keskelle ei mitään ja nukkumisesta teltassa, mutta koskaan en kuitenkaan sitten toteuta sitä. Tähän asti olen tyytynyt kerran vuodessa päivän patikointiin Kuusamossa Karhun kierroksella tms. ja tullut tyytyväisenä sit mökkiin tai kotiin nukkumaan 🙂 Maisemat siellä on kyllä upeita! Niin ja kiva kun kirjoitteet taas blogiisi!

    1. Vaikka et ole toteuttanut vielä teltassa nukkumista, niin kuulostaa silti ihanalta patikointi reissulta! Mul on taas ikävä suomalaista mökkeilyä! ♥️

  2. ihanaa pitkästä aikaa tulla tänne ja huomata, että olet päivittänyt!

    Mulla on ollut ikävä sun instan kuin tämänkin päivityksiä!

    toivottavasti sinne kuuluu hyvää ja mukavaa joulun odotusta ♥️

    1. Voi kun ihana kuulla! 🧡 Pitää alkaa taas päivittämään blogia useammin! (Uusi postaus jo suunnitteilla) 🙂 Täällä on kaikki hyvin, toivottavasti sielläkin ja ihanaa joulun odotusta myös sulle 🤗💗

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.