TIEN PÄÄLLÄ

heinäkuu 10, 2017 in CANADA - 4 Comments

TIEN PÄÄLLÄ

heinäkuu 10, 2017 in CANADA - 4 Comments >/div>

 

Terveisiä helteisestä Calgarysta. Kuumuudesta huolimatta ihmiset liikkuvat ulkona cowboy-bootseissa ja hatuissansa, sillä täällä vietetään juuri reilun viikon kestävää rodeo festivaalia, Stampedetä. Zachin kavereita on tullut niin pikku kylästä Tumbler Ridgestä, kuin myös ihan Australiasta asti katsomaan kaupungin meininkiä. Stampede hulinat alkoivat muutama päivä sitten, juuri samanaikaisesti kun saavuimme meidän mini reissultamme Kelownasta.

British Columbian Kelowna oli yhtä kaunis kuin ennenkin. Paljon järviä, rantoja, kukkuloita ja viinitarhoja. Ajomatka Calgarysta Kelownaan ei ole myöskään yhtään hullumpi. Kameraa ei voinut irrottaa ollenkaan otteesta, sillä postikorttimaisemat vuorineen jatkuvat koko seitsemän tunnin ajomatkan ajan. Kuvaustani häiritsi vain tuulilasi ja siinä oleva linnunkakka, jonka unohdimme aina pysähtyessämme pyyhkiä. Välillä istuin polvillani, välillä avaten viereistä ikkunaani, yrittäen saada auton vauhdissa tallennettua sitä kaikkea mitä ympärillämme näimme.

Kuvia tuli siis napsittua sieltä täältä tien päältä, linnunkakkaisen ikkunan takaa. Takaisin tullessamme seuranamme oli myös Zachin koira Butters, jonka saimme vuoden jälkeen Zachin exältä takaisin. Voi sitä autuutta kun Zach ja Butters kohtasivat Kelownassa pitkän ajan jälkeen. Riemusta ei meinannut tulla loppua.

 

Vuoret lähestyvät. Kuinka eriltä ne näyttävätkään kesäisin.

 

Välietappi. Kaikkia koiria pitää mennä aina moikkaamaan.

 

Lumivyöry silta. Tässä vaiheessa oltiin jo aika korkealla. Takaisin tullessa jäimme myös jonnekin näihin kohtiin jumiin onnettomuuden takia. Liikenne pysähtyi tunniksi kokonaan. Ihmiset poistuivat autoistansa ulos pissalle tai kävelemään. Mittari näytti +35 ja oli sitten miten päin tahansa, oli kuuma. Toinen tunti meni madellessa hitaasti eteenpäin, ennen kuin pääsimme onnettomuuden kohdalle, jossa näky oli karu. Kokonainen rekka oli palanut niin, että kontista oli jäljellä vain reunat.

 

Halkaistu kivi.

 

Koiran uintipysähdys Golden kaupungissa.

 

 

Three Sisters -nimiset vuoret, joille vielä jokaiselle löytyy oma nimi: Big Sister (Faith)Middle Sister (Charity) and Little Sister (Hope).

 

Toinen uintipysähdys.

 

Uintipaikkamme viereinen mökki.

 

Ja matka jatkuu.

 

Ensi Suomi vieraat pitää viedä Kelownaan jo ihan automatkan takia. Kuviin ei saa sitä fiilistä mitä matkalla näkee. Itse haukon aina mahtipontisten vuorien vieressä henkeä! Tämä voi kyllä johtua siitä, että en ole paljoa vuoria nähnyt ennen Kanadaan tuloani. Nyt rakastan niitä!

Seuraavassa postauksessani palaan itse Kelownaan, jossa kirjoittelinkin muistivihkooni huomioitani kyseisestä kesäkaupungista. Siellä ollessa tuntuu, kuin olisi jossain ulkomailla.

 

Love Oona

4 Comments

 • Juliana heinäkuu 10, 2017 at 5:13 pm

  Noi maisemat on kyllä jotain niin upeeta kuvista päätellen, pakko matkustaa sinnekin puolelle Kanadaa vielä joskus 🙂 Ja Stampede on kanssa mun bucket listillä se olis varmasti aikamoinen elämys! Harmi vaan ku välimatkat on Kanadassa niin pitkiä, Torontosta kestäis about kolme vuorokautta ajaa BC:hen asti..

  • Oona heinäkuu 10, 2017 at 6:48 pm

   Vuoret näyttävät vielä mahtavammilta, kun omin silmin näkee. Suosittelen käymään joskus autolla Banffissa ja BC:ssä. Ihania paikkoja! Sieltä tosin varmaan kannattaisi eka lentää tänne päin. Ilmoittele jos joskus tuut! ☺️ Itse haluaisin vuorostaan päästä vielä Torontoon! ☺️ Stampedessä taas tapasin kolme vuotta sitten Zachin, joten tapahtuma on jäänyt ikuisesti mieleeni. 😀

 • Fiia heinäkuu 16, 2017 at 4:14 pm

  Onpa tosi kauniita kuvia upeista maisemista! Kyllä mun on varmasti tehtävä reissu Kanadaan mahdollisimman pian, sillä se maailmankolkka on vielä täysin tutkimatta. Sopivasti kaverikin asustaisi siellä – juurikin Calgaryssa (ja on ollut myös Stampedellä töissä tänäkin vuonna:D)!

  • Oona heinäkuu 17, 2017 at 6:54 pm

   Voi kiitos Fiia, ihana kuulla! <3 Eikä, ehdottomasti kannattaa tulla, jos kaverisikin asuu vielä täällä! (Jos hän on suomalainen, niin vinkkaa hänelle Calgaryn Suomalaiset fb:ryhmästä :D) Calgarysta suosittelen reissua Canmore - Banff -Lake Louise ja Kelowna. Upeita maisemia ja ihania paikkoja samalta reitiltä! Ilmoittele jos päätät tulla tänne päin Kanadaa! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  ×