Pitkälti neljän seinän sisällä, päivä 29

Koronaviruksesta johtuen me ollaan eletty täällä muutoksien aikoja. Saavuimme mm. suoraan Bali lomaltamme tähän hullunmyllyyn, vain saadaksemme kuulla, ettei kummallakaan meistä ole enää työpaikkaa jäljellä. Itse jouduin siis suoraan 14 päivän karanteeniin, jonka aikana liikkeemme myös suljettiin kokonaan. Reedin firmasta taas vähennettiin työntekijöitä aika rankalla kädellä, hänet mukaan lukien. Kaikki tapahtui niin nopeasti, ettemme olleet osanneet arvata etukäteen mitään. Balilla kun koronaviruksen vaikutuksia ei oikeastaan näkynyt vielä silloin mitenkään. Voin sanoa, että uutisten jälkeen loskasäässä, mietittin kyllä muutamaan kertaan palaavamme takaisin Balille. 

Tästä on nyt kulunut noin kuukausi ja sen aikana suunnitelmamme ovat ehtineet muuttua monta kertaa. Kun kuulimme, että työt ovat loppu, iski paniikki. Kamoista pitää päästä eroon! Kämppä sanottava irti! Balilla esim. asuisi paljon halvemmalla! Samalla tilanne alkoi vaikuttamaan paljon vakavammalta. Tartunnat kasvoi, liikkeitä/palveluita alettiin sulkemaan, rajoja meni kiinni ja Balille takaisin lähtö vaikeutui. Emme myöskään halunneet olla edesauttamassa leviämistä matkustamisella.

Alkushokista löytyi myös hyviä puolia: Saimme karsittua ihan hirveän määrän tavaraa pois. Näin jälkikäteen olen tosin vähän naureskellut päätöksiäni, sillä itselleni ei jäänyt kun muutama hassu vaatekappale.

Muutto vuorille:

Keskellä meidän säntäilyä, tuli Reedille työtarjous. Ensikuun alusta pakkamme siis jäljellä olevat kamamme lava-autoon ja suuntaamme vuorille. Uusi osoitteemme tulee olemaan seuraavat 6 kk Etelä-Albertassa sijaitsevassa pikku kunnassa, nimeltä Crowsnest Pass. Kunta on keskellä ei mitään ja siellä asuu n. 5,589 ihmistä. Otan matkan mielenkiinnolla ja jännityksellä vastaan. En ole koskaan asunut pienellä paikkakunnalla, saati sitten vuorten juurella. Patikoinnista tulee uusi harrastukseni!

Tämän hetkinen tilanne Kanadassa:

Kanadassa asuu noin 35 miljoonaa ihmistä. Tähän päivään mennessä (10.4.2020) on tartuntoja todettu koko maassa 20,748 ja kuolemantapauksia 509. Testejä on tehty 375,302 ihmiselle. 

Koska Kanada on maailman toiseksi suurin maa ja siihen kuuluu 10 provinssia ja kolme territoriota, tarkistin vielä oman asuinalueeni luvut. 

Albertassa todettuja tartuntoja on 1,451 (asukasluku n. 4 miljoonaa), kuolemantapauksia 32. Näistä Calgaryn alueelle (asukasluku n. 1 miljoona) on sijoittunut 878 tartuntaa ja kuolemantapauksia 22. Albertassa testejä on tehty 68,116 ihmiselle.

Pistetään tähän nyt vielä meidän tulevan asuinalueen luvut. Albertan eteläpuolella asuu 272,017 ihmistä ja siellä tartuntoja on todettu tällä hetkellä 26 ja kuolemia 0.

Kanada johtaa testien ottamisessa

Kanada testaa koronavirusta laajemmin kuin monissa muissa maissa ja huomattavasti enemmän asukasta kohti kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Toimenpiteet Kanadassa

Kanadassa on julistettu hätätila. Koulut ja aikalailla kaikki julkiset paikat ja yritykset ovat suljettu. Tällä hetkellä auki ovat ruokakaupat, apteekit, paikalliset Alkot, kannabiskaupat, ravintoloiden kotiinkuljetuspalvelut ja autokaistat. Paikallisen ravintolaruoan tilauspalvelun Skip The Dishesin listalle on ilmestynyt alkoholia toimittavia firmoja.

Ulkona liikkuessa kehotetaan pitämään jääkiekkomailan pituinen turvaväli muihin.

Kanadaan ei pääse muut kuin kansalaiset ja pysyvän oleskeluluvan omaavat henkilöt. Kanadan sisällä liikkumista ei ole kuitenkaan rajoitettu.

Tuet:

Valtio myöntää jokaiselle kanadalaiselle, joka ei voi työskennellä koronaviruksesta johtuen 2000 CAD neljän kuukauden ajan. Hienoa Kanada!

6 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.