KANADALAISTA MÖKKEILYÄ

heinäkuu 22, 2017 in CANADA - 6 Comments

KANADALAISTA MÖKKEILYÄ

heinäkuu 22, 2017 in CANADA - 6 Comments >/div>

 

Viime viikonloppuna lähdin Jarnan ja hänen poikaystävänsä mukaan katsastamaan heidän tuttavaperheensä mökkiä, joka sijaitsee Gleniffer Lake Resort & Country Club -nimisessä paikassa. Odotin reissua mielenkiinnolla, sillä olin jo saanut kuulla Jarnalta tarinoita, kuinka paikka erosi hyvinkin meidän suomalaisesta mökkikulttuurista.

 

Calgarysta lähdimme ajelemaan moottoritietä pitkin Edmontoniin päin, josta noin tunnin päästä käännyttiin hiekkatielle keskelle peltoja. Mökkifiilis hiipi mieliimme, kun hiekka vain tomusi renkaiden alta ja rypsipellot loistivat kirkkaan keltaisina kauas horisonttiin.

Jarnan poikaystävän ehdotuksesta pysähdyttiin ottamaan kuvia (kerrankin joku halusi ottaa kuvia!) niin rypsipellolle kuin heinäpaalinkin päälle -jonne oli muuten aika vaikea kiivetä. Matkan toistetuin sana oli myös rypsiöljy, jota Jarna yritti kuumeisesti opettaa poikaystävälleen.

 

 

Hiekkatie päätyi portille, jota koristeli Kanadan liput ja Gleniffer Lake Resort -kyltti. Portista ajettuamme sisään, tuli vielä puomiportit, josta pääsi läpi mökin omistajalta saamallamme kulkuläpyskällä.

Itse paikka näytti mielestäni kanadalaisten omakotitaloalueelta, vain pienempineen taloineen. Naapuritkin olivat heti juttelemassa, kun vaan pääsimme autosta ulos. Mökki/talo oli kokoonsa nähden hyvin tilava. Löytyi pari makuuhuonetta, lämmitetty veranta (jossa oli myös sänkyjä), kompakti avokeittiö, olohuone ja kylppäri. Pienellä etupihalla oli terassi, vaja, notski ja valtava Margarita drinkkikone. Yksityissuojaa ei tosin paljoa ollut, sillä pihalta pystyi katselemaan suoraan vastakkaisten naapureitten toimia omilla tonteillansa.

 

 

Mökkikadut

 

Piha & vaja ja valkoinen karmi suojaamassa vähän naapureilta.

 

Jokaisella mökin omistajalla oli myös golfauto, jolla huristeltiin ympäriinsä. Kylässä oli järven lisäksi iso hiekkaranta, venesatama, kolme uima-allasta, kuntosali, golfkenttä, tenniskenttä, kauppa ja ravintola. Tekemisestä siellä ei tosiaan ollut puutetta. Alueelle oli myös helppo eksyä, selitti Jarna. Hän oli viime kerralla lähtenyt yksin uimaan, eikä meinannut millään löytää takaisin. Kaikki mökkikadut näyttävät nimittäin ihan samalta.

 

Mekin päädyimme ottamaan golfkärryn alemme ja painelimme rantaan.

 

Myöhemmin illalla kun suomikaverimme Salla saapui myös töidensä jälkeen paikalle, oli rannalla jo ihan tyhjää. Ilta oli kuuma ja vesi lämmintä.

 

Loppuillan vietimme mökin pihalla notskitulen äärellä. Parit naapuritkin lapsineen tulivat välillä sinne kansamme hengailemaan. Mietimme tällaisen mökin ostamista isolla porukalla, mutta päädyimme siihen, että tarvitsemme enemmän rauhaa. Ei tämä ihan mökkeilyltä tuntunut, mutta näin vieraana sinne voisi mennä uudestaan!

 

Love Oona

6 Comments

 • Mai heinäkuu 22, 2017 at 11:37 am

  Mua naurattaa nyt mielikuva sinusta kiipeämässä heinäseipään päälle 😂

  Ihana kun kirjoittelet, on aina mielenkiintoista lukea ulkomaalaisista tavoista. Mutta Suomen mökkeilylle ei Kanada kyllä vetänyt vertoja!

  • Oona heinäkuu 22, 2017 at 5:18 pm

   Haha se oli kyllä aika hauskan näköistä! Jarna yritti puntata mua sinne, samalla kun yritin epätoivoisesti ottaa heinästä kiinni, että saisin myös vedettyä itseni sinne. Hame nousi korviin ja kaaduttiin muutaman kerran, ennen kun onnistu. Meinattiin kuolla tästä episodista nauruun! (Julkaisukelvotonta kuvamateriaalia myös löytyi!) 😀

   Ihana kuulla, että tykkäät lukea Kanada juttuja. Kulttuurierot ovat mun lempiaiheeni! Tällainen sosiaalinen mökkeily oli kyllä hauska kokemus, mutta tosiaan mikään ei vedä vertoja Suomen mökkeilylle! Veikkaan, että suomalaisen tapaisia mökkejä jostain päin Kanadaakin löytyy, mutta ei vaan meidän kulmilta.. 😀

 • Katariina heinäkuu 22, 2017 at 12:17 pm

  Voi vitsi, eihän tuo ole mökkielämää ollenkaan! 😀 Vaikka kyllähän tuollainen ”mökkeilyn” muoto voisi toisinaan olla ihan kivaa, jos haluaa sosialisoida ja tehdä erilaisia aktiviteetteja. Mutta näin suomalaisena sitä vaan kaipaa omaa rauhaa, vaikka isommalla porukalla lähtisikin mökille, niin ei niiden naapurien tarvitse olla kyljessä kiinni 😀 Jotenkin vielä itse liitän suomalaisen järvimaiseman mökkeilyyn niin vahvasti, etten voisi kuvitella mökkeileväni muualla!

  Kuvat ovat muuten hienoja, varsinkin tuo heinäpaalikuva. Muutenkin sun kuvien laatu on kehittynyt viime aikoina aina vaan paremmaksi, blogissa ja instassa. Keep going! 🙂

  • Oona heinäkuu 22, 2017 at 6:12 pm

   Ei se tosiaan tuntunut mökkeilyltä, enemmänkin joltain ”all inclusive” -lomapaikalta, jossa olet sidottu samojen hotellivierainen kanssa samoihin hotellin palveluihin ja ravintoloihin. Viikon sitä kestää, jonka jälkeen vannot, ettei enää ikinä all inclusive hotellia! (Hahha mulla on jäänyt hieman kammo meidän Meksikon reissulta, kun oltiin all inclusive -hotellissa kaukana kaikesta muusta elämästä! :D)

   Mökkeilyn ideahan on, että siellä saa olla rauhassa ja tämä oli kyllä tosiaan jotain ihan muuta. Tulipas muuten nyt ikävä suomalaista mökkeilyä -rantasaunaa, laituria, josta voi hyppää järveen, metsää, hiljaisuutta, omaa tilaa.. 😀 Tosin varmasti täältäkin löytyy muunkinlaista mökkielämää mitä tämä oli. En ole vain päässyt vielä näkemään. Sen ainakin tiedän, että monet täällä kuitenkin tykkää mennä esim. telttailemaan jonnekin metsän keskelle kauas kaikesta muusta. (Tämäkin on meillä suunnitteilla, tosin en varmaan saa nukutuksi ollenkaan, kun sieltähän voi tulla vaikka mitä eläimiä keskellä yötä!) 😀

   Oho, mähän aloin nyt tässä höpisemään kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta vielä haluan kiittää kauniista kehuista! Kiitos, kiitos Katariina! <3 -Oon ihan onnessani, kun joku kehuu mun kuvia!! 😀 Uusi kamera on lisännyt niin paljon motivaatiota kuvaamiseen, sekä editointiin -vaikka vielä on paljon harjoiteltavaa, niin yritys on ainakin kova! 🙂

 • Salla heinäkuu 23, 2017 at 1:47 am

  Hahaha! Luulen että toi on heinäpaali. Heinäseipään päällä istuminen saattas vähän kirpasta!

  • Oona heinäkuu 23, 2017 at 2:40 am

   Hahha mä mietin pitkään mikä se on, kunnes päädyin heinäpallosta heinäseipääseen. 😂 Täytyy korjata!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  ×