HENGENAHDISTUS – SAVUINEN CALGARY

 

 

Kuvat ovat eiliseltä, jolloin ilma oli kirkas. Toista se on kuitenkin ollut lähiaikoina, milloin ulos ei ole viitsinyt mennä kuin pakosta.

Ensimmäiseen savuiseen aamuun heräsin kummaksuen. Vankan sumun keskeltä ei makuuhuoneemme ikkunasta erottanut paljon mitään. Parvekkeella ilmanlaatu iski sitten kirjaimellisesti päin kasvoja. Savun haju oli niin vahva, kuin olisi vieressä palannut oikein kunnolla. Silmiä alkoi kirvelemään, yskitti ja hengittäminen tuntui kurkussa. Palasin sisälle katsomaan sääkanavaa.

British Columbiassa riehuu erinäisiä metsäpaloja, jotka vaikuttavat huolestuttavasti ilmanlaatuun kauaskin asti. Savua ja tuhkaa on kulkeutunut tuulien mukana myös Calgaryyn ja ilmanlaatu on ollut paikoittain ihan korkeimmankin riskin tasolla.

Sen kyllä huomasi, sillä lyhyetkin lenkit koiran kanssa tuntui jo tuskaiselta. Suunnittelemamme rantapäivä jäi välistä, sillä ulkona ei tosiaan halunnut/pystynyt olemaan. Ilma oli kuuma, mutta aurinkoa ei juurikaan erottanut savun takaa.

Uutisissa kehotettiin olemaan sisällä ikkunat ja ovet suljettuina. Varsinkin lapsille, vanhuksille, astmaatikoille, sydän -tai keuhkosairauksille, savu voisi olla vaarallista.

Näitä todella savuisia päiviä on mahtunut viime viikkoon kolme, jolloin olen ruokakauppaan menoa tai koiranulkoiluttamista lukuun ottamatta pysynyt visusti sisällä. Välissä on ollut taas päiviä, jolloin on ollut oikein kirkasta, eikä savusta tietoakaan.

 

Eilen oli kaunis hellepäivä, kun kävimme Sallan kanssa St. Patrick’s Island Parkissa kävelyllä. Kyseisessä paikassa en ole koskaan aikaisemmin käynyt ja ihmettelin miksi. Kiva puisto downtownin kupeessa!

 

Puistosta käveltiin downtowniin, jossa oli menoa ja vilskettä.

 

Saa nähdä mitä ensi viikko tuo tullessaan. Tänä viikonloppuna on ainakin saanut taas hengittää.

 

Love Oona