DINOSAURUSPUISTO

toukokuu 13, 2017 in CANADA - No Comments

DINOSAURUSPUISTO

toukokuu 13, 2017 in CANADA - No Comments >/div>

Yksi näkemisen arvoinen paikka on Albertan Drumhellerissä sijaitseva Royal Tyrrell -dinosaurus museo. Mielenkiintoiseksi paikan tekee myös sen huomiota herättävä ympäristö. Museota lähestyessä pitää ihan hieraista silmiä, kun kaupunkimaisema vaihtuu lennossa aavikkomaisiin tunnelmiin.

Laajemmin samankaltaista ympäristöä löytyy myös Dinosaur Provincial Parkista (2 tunnin ajomatkan päässä museosta), joka tunnetaan yhtenä maailman parhaista dinosaurusten fossiililöydöspaikkana. Puistosta on löydetty 39 dinosauruslajin jäänteitä ja yli 500 näytettä on esillä museoissa ympäri maailman. Itse en ole vielä siellä käynyt, mutta juuri googletettuani tietoa ja kuvia kyseisestä paikasta, se meni heti to do -listani kärkeen. Zachkin innostui asiasta jopa niin paljon, että suunnittelee täällä jo päiväretken sijaa telttayötä sinne.

Royal Tyrrell museossa oli lukuisia luulöydöksiä näyttävästi esillä. Paikanpäällä on myös tutkijoiden työskentelyhuone, jossa he työpöydillänsä kaivertavat valtavista kivistä esiin dinosauruksien jäänteitä.

Päivän kruunasi kävely lähiympäristössä. Vaikka äidin kanssa pelättiin käärmeitä, niin oli silti pakko poiketa kävelyreiteiltä myös kukkuloiden päälle pällistelemään.

Päivän päätteeksi katsoimme kotona elokuvan Jurassic World.

Viimeisen kuvan dinosaurus taas majailee Drumhellerin keskustassa. Ajaessasi museoon et voi välttyä näkemästä tätä maailman suurimmaksi dinosaurukseksi luokiteltua jättiläistä. Kotiin päästyäni piti myös lukea Big Dinosta faktoja; naispuolinen, pituus 25 metriä, paino 65 tonnia. Big Dino on 4,5 kertaa suurempi kuin todellinen T-Rex. 106 rappusen jälkeen pääset dinosauruksen suuhun, johon mahtuu 12 ihmistä kerralla. Big Dinon rakentaminen maksoi 1,065,000.00$.

 

Love Oona

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×