HIUSTENPESU PALASAIPPUALLA?

Olen tässä jo muutaman viikon testaillut hiustenpesua palasaippualla. Miksi?

Hiukseni ovat ohentuneet vuosien varrella. Syitähän tähän on voinut olla vaikka mitä; stressi, lämpökäsittelyt, värjäykset, yksipuolinen ruokavalio, huonot yöunet, hormoniehkäisy, vähäinen veden juonti, vanheneminen.. Mitä vielä? Tässä yksi päivä laitellessani hiuksiini kiharoita, sain kuitenkin asiasta itselleni jo ihan kriisin aikaiseksi. Kiharoiden teko ns. mallioppisesti kerroksittain on jäänyt minulla kauas taakse. -Sillä tuntuu, että niitä hiuksia ei nyt muutenkaan riitä jaotellessa kuin vain muutamaan osaan! Jotain on siis tehtävä! Onhan ne nyt ennen paksummat olleet?!

Googlettamalla hiustenhoitovinkkejä, eksyin sitten itse postaukseni aiheeseen. Hyvän sisäisen hiustenhoidon voi kumota jo ihan ulkoisilla laiminlyönneillä. Esimerkiksi liian voimakkaat shampoot ovat syypää numero yksi! Mitä vähemmän tuotteessa on ainesosia, sitä miedompi ja parempi se on hiuspohjalle ja hiuksille. -Okei, nyt oli aika tutkia oman shampoopulloni ainesosat. Heti ensimmäisenä siellähän loisti vesi, jonka jälkeen noin kymmenen rivin kemikaalit perässä. Tämä ei voi olla hyvä.

Googlettamalla lisää aiheesta, löysin ongelmaan ratkaisun. Jätetäänkin shampoo ja hoitoaine kokonaan pois ja siirrytään pesemään hiuksia vain palashampoolla tai oliiviöljysaippualla! Miksipä ei. Samalla säästetään myös luontoa!

Tuotteet:

Lähdin testaamaan ainoaa oliviiöljysaippuaa mitä olen täältä löytänyt, sekä luomukaupasta ostettua palashampoota. Vielä on hakusessa vähemmillä ainesosilla varustettu oliviiöljysaippua, mitä tämä Alpenin tuote on. Suomesta esim. Ruohonjuuresta löytyisi juuri sellainen mitä haen; Pure olive oil soap Oliva! Tuotesisältö: Jalostamaton oliiviöljy, vesi ja mineraalisuola. Sekä myös suomalaisen luomukosmetiikan Flow-merkin palashampoista olen lukenut paljon hyvää. Täältä taas en ole netin kautta löytänyt oikein mitään varteenotettavia vaihtoehtoja, joten seuraavaksi lähdenkin vaan koluamaan kaikkia Calgaryn luomukauppoja läpi. Nimittäin olen jäänyt koukkuun!

Tulos:

Ensimmäisen kokeilukerran jälkeen huomasin heti erilaisen fiiliksen hiuksissani. Tuttuun tapaan kun aloitin tupeeraamaan hiuksian vähän juuresta kuohkeammaksi, ne nousivatkin jo ensimmäisellä kammanvedolla kuin leijonan harjas ja jämähtivät kivasti paikoilleen. Olin aika hämmästynyt! Hiuksista tuli todella helposti muotoiltavat. Lisäksi ne näyttivät ja tuntuivat paksummilta jo ennen minkäänäköistä käsittelyä. Zachin on ilmeisesti myös huomannut positiivisia vaikutuksia, sillä hänkin on nyt siirtynyt vähin äänin käyttämään saippuoitani.

Seuraavan kerran pesin hiukseni samaisella saippualla vasta neljän päivän jälkeen. Ilman kuivashampoota siis aika pitkälle päästiin myös pesuvälissä! Miinuspuolena tosin hiukseni ovat välillä vähän sähköiset (kun ei käytä hoitoainetta) ja joskus tuntuvat tahmaisilta. Tämä tahmaisuus on kuulema aluksi ihan tuttua, ennen kuin hiukset tottuvat siihen kunnolla. Eroja palashampoon ja oliiviöljysaippuan välillä taas en ole oikeastaan huomannut.

Mitä vielä?

Jos jaksoitte lukea tänne asti -niin selväksi varmaan kävi, että tämä on mielestäni kaikin tavoin hyvä juttu ja saippua kokeilua jatketaan. Yksistään se ei kuitenkaan ehkä tule pelastamaan tätä kuontaloani. Olen siis yrittänyt lähteä kokeilemaan myös muita keinoja;

Lisäravinteet: Marssin kauppaan ja kerroin myyjälle, että minulta lähtee hiuksia päästä. Myyjä oli ihan kauhuissaan! Piti sitten vähän tarkentaa, että ei nyt ihan noin kärjistäen, mutta jotain apuja tarvitaan. Myyjä läkkäsi sitten biotiini purkin käteeni. Nyt kahden viikon tuloksena on ainakin kynnet kasvanut!

Lämpökäsittelyn ja tuotteiden vähentäminen: Föönausta ja kihartimen käyttöä olen yrittänyt vähentää. Kuivashampoon käytön olen kuitenkin lopettanut melkein kokonaan. Luin nimittäin, että etenkin hiuspuuteri – mutta myös kuivashampoo – voi tukkia hiuspohjan hiustupit. Käytön jatkuessa pitkään hiustuppien tukkeutuminen voi johtaa hiustenlähtöön! Apua!

Hormoniehkäisy: Kyllä, tämä vakava hiuskriisini ajautui nyt siihen pisteeseen, että lopetin myös kokonaan pillereiden syönnin. Voisiko hiusteni oheneminen johtua vaan niistä? Myös sen jälkeen kun on kertonut poikaystävälle yht´äkkisestä vauvakuumeilusta, on siihen hyvä selittää perään pillereiden lopetuksen syyt -no kun ne hiukset!

Hiustenleikkuu: Kuolleet latvat olisi ehkä ihan hyvä käydä leikkaamassa kampaajalla noin viiden vuoden tauon jälkeen. Eikä siis leikata itse!

 

Onko palasaippua teille jo tuttu juttu hiustenhoidossa? Eli tullaanko täällä taas vaan ihan perässähiihtäjänä näissä jutuissa? Hiustenhoitovinkkejä saa myös jakaa!

 

Love Oona